Red Bull: Mihamarabb rá kell jönnünk a Mercedes titkára! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Mihamarabb rá kell jönnünk a Mercedes titkára!

HIRDETÉS
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint csapatának keményen kell dolgoznia azon, hogy rájöjjön a Mercedes titkára, és megnyerje a 2021-es Forma-1-es világbajnokságot.
Sergio Perez, Red Bull Racing RB16B, leads Sir Lewis Hamilton, Mercedes W12

A Mercedes Valtteri Bottas révén magabiztos győzelmet szerzett a múlt hétvégi Török Nagydíjon, a Red Bull pedig hónapok óta azt találgatja, a német istálló vajon hogyan tudott ilyen komoly előrelépéseket tenni V6-os erőforrásával.

Tény ugyanis: a silverstone-i Brit Nagydíj óta a Mercedes rengeteget fejlődött, az isztambuli versenyhétvégén pedig autói olyan végsebességre voltak képesek az egyenesekben, mely igencsak meglepte a Red Bullt.

Az energiaital-gyárosok a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordultak néhány kérdéssel a Mercedes-motorral kapcsolatban, Helmut Marko azonban a minap megerősítette, a szövetség semmi kivetnivalót nem talált a rivális csapat erőforrását illetően.

A szakember most az F1-Insider.com című lapnak nyilatkozott: azt mondta, keményen kell dolgozniuk azon, hogy rájöjjenek a Mercedes titkára.

„Nem gondolom, hogy a Mercedes bármilyen illegális dolgot tett volna. De mégis van valami furcsa Silverstone óta” – magyarázta Marko.

„Most a mi feladatunk az, hogy megvizsgáljuk, miért lettek hirtelen ilyen gyorsak. Hogy csak a motorról van-e szó, vagy esetleg valami másról? Éjt nappallá téve kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk a titkukat és ellensúlyozzuk azt. Amilyen gyorsan csak lehet. Rajtunk múlik.”

Marko főleg amiatt aggódik, hogy bajnoki esélyeiket nagyban rontja, ha nem tudják hozni a Mercedes tempóját a hátralévő hat versenyen.

„Ha a teljesítménykülönbség ugyanolyan marad, mint amilyen Isztambulban volt, bajban vagyunk” – magyarázta a Red Bull tanácsadója.

„A hat pálya közül csak Mexikó és Sao Paulo fekszik egy kicsit jobban nekünk a tengerszint feletti magasságuk miatt. A többi egyértelműen a Mercedes felségterülete jelenleg.”

Hirdetés

A Red Bull-főnök hozzátette, a Mercedes főleg a tekintetben volt előnyben a Török Nagydíjon, hogy a versenyen folyamatosan növelni tudták a tempót.

„Főleg üres tankkal óriási fölényben voltak velünk szemben. A verseny elején még tartottuk velük a lépést. Ezért is volt olyan nehéz dolga Hamiltonnak [Yuki] Tsunodával szemben. Később úgy hagyta le [Pierre] Gaslyt, mintha ő parkolt volna.”

Max Verstappen jelenleg 6 pontos előnyben van a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Mercedes 36 pontos előnyt élvez a Red Bull-lal szemben a konstruktőri versenyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!