Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Red Bull: Mindenki aggódhat a Racing Point tempója miatt

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint minden istálló jobban teszi, ha elkezd félni a Racing Point tempójától.

A silverstone-i istálló remek formát mutatott a hétvégi Stájer Nagydíjon, ám rengeteg kritika érte amiatt, hogy idei autója kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi, világbajnok autójára.

A Renault emiatt óvást is benyújtott az istálló ellen a második spielbergi futam után.

A Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Perez a 17. helyről rajtolva küzdötte fel magát, és harcolt a 4. helyért Alex Albonnal, végül azonban sérült első szárnya miatt csak 6. lett, megelőzve csapattársát, Lance Strollt.

Amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét, hogy aggódtak-e a Racing Point tempója miatt a vasárnapi versenyen, a szakember így felelt: „Szerintem mindenki aggódott volna a Racing Point miatt.”

„Perez a verseny egy pontján a Mercedesnél is gyorsabb volt. Bottas egy kör híján ugyanolyan gumikon volt, mint a Racing Point, és Perez 3-4 tizeddel gyorsabb volt. Szóval nagyon lenyűgöző tempót mutattak.”

„Azt gondolom, Alex hihetetlenül jól vezetve tartotta őket maga mögött. De ha megnézzük Alex tempóját azokkal a gumikkal Bottashoz képest, akkor biztató a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!