Friss hírek

Red Bull: Momentán el sem tudnánk jutni Kínába

A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet, illetve a Kínai Nagydíj esetleges törlése is napirenden lesz majd a Forma-1-es csapatfőnökök szerdai értekezletén.

A legfrissebb jelentések szerint keddre 425-re nőtt a Kínából kiindult koronavírus halálos áldozatainak száma, a fertőzöttek száma pedig meghaladta a 20 ezer főt.

A vírus terjedése szerint számos Kínába terveztett sporteseményt töröltek, vagy elhalasztottak, köztük a március végén esedékes Forma-E-futamot is. A Forma-1-es Kínai Nagydíjat április 17-19. között rendeznék Sanghajban, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 vezetői pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet.

Hirdetés
 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a minap arról beszélt, a kínai verseny esetleges törléséről is egyeztetnek majd szerdán, a csapatfőnökök és az FIA ülésén.

„Nagyon alaposan figyelemmel kísérjük a helyzetet. Meggyőződésem, hogy a Forma-1 főnökei el fogják végezni a feladatukat, és megfelelő döntést hoznak majd, ha el kell halasztani, vagy törölni kell a versenyt” – fogalmazott a szakember, hozzátéve, jelen állás szerint jó esély van rá, hogy nem rendezik meg a sanghaji versenyt.

„Természetesen a koronavírus kitörése és következményei téma lesz majd szerdán. A mai állás szerint nem lenne lehetséges Sanghajba utazni, hiszen oda sem tudnánk jutni.”

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője hozzátette: „Jelenleg egyáltalán nem tűnik jónak a helyzet. De nem aggódom emiatt. Majd meglátjuk, mi lesz.”

A napokban számos légitársaság, köztük a Lufthansa és a British Airways is törölte kínai járatait, a brit külügyminisztérium pedig nem javasolja az ázsiai országba történő utazást.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!