Toszkán Nagydíj

Red Bull: Mondtuk, hogy nyugodjanak le, de elcseszték

Fotó: Red Bull Racing
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 28: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on from the pit wall during qualifying for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on April 28, 2018 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Tiszta és szigorú beszélgetésen vannak túl a Red Bull versenyzői a csapatvezetéssel, miután összeütköztek az Azeri Nagydíj versenyén, és kettős kieséssel zárták a hétvégét.

Christian Horner csapatfőnök szerint a futamon bizonyították a pilóták azt, hogy tudják kezelni az egymással folytatott csatát, hiszen számos alkalommal harcoltak egymással. Igaz, már korábban is feszegették a határokat, hiszen a futam korábbi szakaszában is összeértek egyszer.

A verseny végén azonban katasztrófába torkollott a Red Bull hétvégéje, amikor Ricciardo hátulról belement Verstappen autójába, és mindkettejük versenye véget ért. A pilóták elnézést kértek a történtekért, ám ezt később személyesen, a gyárban is meg kell tenniük a csapat utasítására.

„Zárt ajtók mögött beszéljük meg a dolgokat, de végső soron egy csapatért versenyeznek, és ezt ma elcseszték” – nyilatkozta Horner a futamot követően.

„Tulajdonképpen három incidens is történt köztük a verseny során. Korábban is összeértek a kerekeik, és megmondtuk nekik, hogy nyugodjanak le egy kicsit. A mérnökök ezt kontrollálják és a pilótákkal együtt dolgoznak.”

„De nem akarunk közbeavatkozni a kerék-kerék elleni csatáikba. Nagyon jól kezelték ezeket a helyzeteket, egészen eddig. Mindig is azt mondtuk: hagyjatok elég helyet egymásnak, és mi is hagyni fogunk titeket versenyezni. Ezt is tették a futam során egészen eddig a szerencsétlen balesetig.”

A csapatfőnök úgy nyilatkozott, nem fogják egyik pilótát sem elítélni jobban, mint a másikat, mindketten ugyanannyira felelősek a történtekért.

„Nem rakom rá a felelősséget egyik versenyző vállára sem, mindketten hibásak benne, és a csapat látta kárát ennek” – mondta Horner.

A kérdésre, a továbbiakban is hagyni fogják-e a pilótákat versenyezni egymással, Horner így felelt: „Az a szándékunk, hogy hagyjuk őket továbbra is, de tiszteletet kell mutatniuk a csapat és egymás felé – és helyet kell hagyniuk egymásnak.”

„Emlékeztettük őket, hogy egy csapat részei, felelősségük van a szerepükben, és mivel mindketten magasan fizetettek, az istálló érdekeit is kell szem előtt tartaniuk, nem csak a sajátjukat. Az üzenetet nagyon világosan átadtuk nekik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS