Friss hírek

Red Bull: Most fontos, hogy megtartsuk a lendületet!

Bevált a kockázatos stratégia a Red Bull számára a Francia Nagydíjon, Helmut Marko szerint azonban fontos, hogy a soron következő versenyekre megtartsák a lendületüket, és tovább növeljék előnyüket az összetettben.

Max Verstappen egy kétkiállásos taktikával győzni tudott a vasárnapi versenyen: a holland az utolsó előtti körben előzte meg az egykiállásos taktikával próbálkozó Lewis Hamiltont.

A Red Bull bátor stratégiai döntést hozott: verseny közben az élről hívták ki Verstappent egy második kiállásra, így a vb-éllovasnak a pályán kellett megelőznie a két Mercedest.

„A sebességünk alapján két-három másodperccel el akartunk húzni a mezőny elejétől. De Max megcsúszása a rajt után elcseszte a tervünket” – mondta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

„És amikor újra az élre kerültünk, a Mercedesnek pedig ilyen jó tempója volt, egyértelmű volt a dolog: nem sülhet el jól. Szóval kockáztattunk, és kereket cseréltünk, habár az élen álltunk. Elvégeztük a matekot, és arra jutottunk, hogy Max négy körrel a vége előtt utol fogja érni Lewist. De aztán ott volt Hamilton hihetetlen kifinomultsága, aki két körben is ugyanolyan köridőt futott.”

A Red Bull számára most két hazai verseny következik, hiszen az előttünk álló hétvégén a Stájer Nagydíjat, egy héttel később pedig az Osztrák Nagydíjat tartják Spielbergben, a Red Bull Ringen.

„Most ki kell használnunk ezt a lendületet, szerintem a teljesítményünk rendben van. A Mercedes nincs hozzászokva ehhez, mert mindig volt tartaléka a motorban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!