Red Bull-motorokra válthat a McLaren 2026-tól - F1VILÁG.HU

Red Bull-motorokra válthat a McLaren 2026-tól

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóértesülések szerint fontolgatja a McLaren Forma-1-es csapata, hogy 2026-tól a Red Bull erőforrásait használja majd a száguldó cirkuszban.
McLaren MCL36 launch

A wokingi gárda jelenleg a Mercedes V6-osait használja a királykategóriában, ám igyekszik minden lehetőséget feltérképezni a 2026-os új motorszabályok kapcsán. A The Independent című lap pedig úgy értesült, a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown nemrégiben ellátogatott a Red Bull Powertrains Milton Keynes-i központjába, hogy egyeztetéseket folytasson az energiaital-gyárosokkal.

Mint ismert, a Red Bull a Honda 2021-es kivonulásakor döntött úgy, hogy az új motorformula bevezetésére már saját erőforrást épít, ehhez pedig egy komplett motorközpontot is felépített Nagy-Britanniában. Nemrég pedig kiderült az is, az osztrákok a Forddal szövetkeznek majd 2026-tól. Brown állítólag még február első felében járt a Red Bull központjában, ám nemrégiben arról is szóltak a hírek, hogy a McLaren korábbi motorpartnerével, a Hondával is folytatott előzetes egyeztetéseket.

A brit csapat jelenlegi motorszerződése 2025 végéig szól a Mercedesszel.

„Elégedettek vagyunk a Mercedesszel, és van némi időnk arra, hogy eldöntsük, mit akarunk csinálni 2026-ban, és azt követően” – mondta még a McLaren idei versenyautójának bemutatóján Zak Brown. „Olyasvalami ez, amit Andrea [Stella] és jómagam szép lassan megvizsgálunk. Nem sietős a dolog, szóval meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok a következő évben, mielőtt döntést hozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!