Red Bull: Muszáj kisebb szárnyat feltennünk, hogy tartani tudjuk a lépést a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Red Bull: Muszáj kisebb szárnyat feltennünk, hogy tartani tudjuk a lépést a Mercedesszel

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, kénytelenek voltak feltenni egy alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyat az Abu Dhabi Nagydíj szombati napjára, csak így tudják ugyanis tartani a lépést a Mercedesszel.

A világbajnoki címért harcoló Max Verstappen autójára az utolsó szabadedzésen került fel egy, a tegnap használtnál alacsonyabb leszorítóerőt biztosító hátsó szárny.

A holland számára nem ment simán az utolsó tréning, a szárnnyal ugyanis problémák támadtak, így ki is kellett cserélni azt a gyakorlás közben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports F1 televíziónak elárulta, technikai problémájuk volt.

„Egy megbízhatósági probléma volt, ezért cseréltük ki. Most szemmel tartjuk majd. Megesik az ilyen, de olyan probléma merült fel, amilyennel korábban még nem találkoztunk” – fogalmazott a szakember.

Horner elárulta, azért rakták fel a kisebb szárnyat, hogy tartani tudják a Mercedesszel a lépést, a német istálló ugyanis nagyon gyors az abu dhabi pálya egyeneseiben.

Az utolsó edzésen Hamilton 2 tizeddel volt gyorsabb Verstappennél, az azonban természetesen nem ismert, hogy az autókban mennyi üzemanyag volt, és milyen motormódokat használtak a versenyzők.

„Elég erős kör volt Lewistól. Feltekerték a motort arra a körre, és 8 tizedes előnyben voltak már, mire elértek a 6-os kanyarig, szóval ezzel nehéz lesz versenyezni délután” – ismerte el Horner.

„Azt gondolom, csak úgy tudunk versenyezni a Mercedesszel, ha egy kisebb szárnyat teszünk fel. Ezt egész évben láthattuk. Ezért van az, hogy kisebb hátsó szárnyat használunk, mint riválisaink – elég csak megnézni a Honda emblémáját rajta. Így próbálunk végsebességhez jutni ezen a motorigényes pályán.”

„Olyasvalami ez, amit rendre csináltunk a szezon során, szóval van benne tapasztalatunk. Igazából azon múlik, hogyan állítjuk be az autót, és mennyi terhelést teszünk az első és a hátsó tengelyre.”

Az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjét magyar idő szerint 14 órától tartják, a Red Bull garázsában pedig jelen cikk megírásakor is még dolgoznak Verstappen autóján a garázsban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!