A Red Bull attól tart, nehéz lesz fejlesztenie az idei autót - F1VILÁG.HU

A Red Bull attól tart, nehéz lesz fejlesztenie az idei autót

Nagyon nehéz dolga lesz a Red Bull Forma-1-es csapatának az idei autó fejlesztésével – ezt mondja Christian Horner csapatfőnök, aki szerint az istállóra kiszabott büntetés hatásai látszódni fognak idén.

Az osztrák csapatot még a 2021-es költségvetési szabályok megszegése miatt büntették meg: a pénzbírság mellett októberig 10 százalékkal kevesebb időt tölthet el szélcsatornás és CFD-technológiás fejlesztésekkel, ami azért is komoly hátrány, mert a Red Bull a konstruktőri trófea megnyerése után eleve kevesebb lehetőséget kapott volna erre.

A Milton Keynes-i istálló parádés formában kezdte az idényt, hiszen az első három futamot megnyerte, a fejlesztési versenyben viszont Christian Horner elmondása szerint nem lesz egyszerű dolguk ellenfeleikkel szemben.

 

„Azt gondolom, nagyon nehéz dolgunk lesz ennek az autónak a fejlesztésével, hiszen, ha megnézzük, mennyi ráfordítható időt veszítünk az ellenfeleinkhez képest, akkor jelentős tételről beszélünk” – mondta a brit szakember. „De ez van. A lehető legjobb munkát kell végeznünk a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel, hatékonyan kell dolgoznunk, és jól meg kell válogatnunk, hogy mit fejlesztünk, és hogyan osztjuk fel az időnket.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, a sportágon belül tapasztalható „kulturális változások” ugyancsak kihívásokkal állítják szembe az F1-es csapatokat – így őket is.

„Teljesen átalakult a kultúra az elmúlt pár évben. Ez egy új kihívás a Forma-1-ben – az, hogy miképp osztjuk fel az erőforrásainkat. Az autó fejlesztését tekintve egy sprintverseny szokott lenni köztünk, olyan gyorsan fejleszthettünk, amilyen gyorsan csak tudtunk bármekkora büdzsé mellett.”

„Most viszont kérdés, hogy hogyan és hol használjuk fel az erőforrásainkat, és természetesen számos változó szerepet játszik – például a baleseti károk. Az ütközéskor keletkező károk jelentős hatással lehetnek a potenciális fejlesztésekre. Érdekes lesz látni, hogyan bontakozik ki a dolog idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull attól tart, nehéz lesz fejlesztenie az idei autót
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!