Red Bull: Nehéz lesz győzni a Hungaroringen

Nehéz lesz győznie a hétvégi Magyar Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatának – ezt mondja Christian Horner, az istálló főnöke, aki szerint a Mercedes dominálni fog majd a kanyargós utcai helyszínen.

A Red Bull jó formában érkezhetett meg a Hungaroringre, a múlt hétvégi Német Nagydíjon ugyanis Max Verstappen révén győzni tudott a kaotikus körülmények közepette.

A mogyoródi versenypálya viszont karakterisztikáját tekintve jócskán eltér a hockenheimitől, a Red Bullnál pedig tudják, kevesebb esélyük lesz a világbajnok Mercedesszel szemben.

Hirdetés
 

„Szeretünk a Hungaroringre látogatni, de a Mercedes lassú kanyaros teljesítménye nagyon erős, és szerintem kemény ellenfél lesznek” – fogalmazott Christian Horner.

A Red Bullnál ennek ellenére bizakodóak, az elmúlt időszakban ugyanis sikerült javítaniuk RB15-ös versenyautójuk teljesítményén – mely a legutóbbi három versenyből kettőt megnyert.

„Egyre jobb az autónk teljesítménye. A kasztni egyre ütőképesebb, akárcsak a motor, és vannak még érkezőben újítások az év második felére.”

„A szabályok pedig stabilak 2020-ra, szóval amit idén tanulunk, azt alkalmazni tudjuk a jövő évre is. Szóval szeretnénk megtartani ezt a lendületet.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko többször nyilatkozott úgy, 5 futamgyőzelmet legalább szeretnének elérni idén, Horner viszont nem akar konkrét célokat megfogalmazni.

„Én soha nem beszéltem 5 győzelemről. Helmutnak ez a célja és optimizmusa. Én egyszerre egy versenyre fókuszálok. Már kettő futamot megnyertünk, ami fantasztikus, figyelembe véve, hogy ez egy átmeneti év a Hondával.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!