Red Bull: Nem akarjuk, hogy Verstappen megváltozzon! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem akarjuk, hogy Verstappen megváltozzon!

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner leszögezte, nem szeretnék, ha versenyzőjük, Max Verstappen változtatna hozzáállásán az őt ért számos kritika miatt.

A holland pilóta legutóbb a Szaúd-arábiai Nagydíjat követően került a kritikák kereszttüzébe agresszív versenyzése miatt – ez pályafutása során többször előfordult már, most azonban, mivel a világbajnoki címért harcol, értelemszerűen nagyobb figyelmet kap.

Verstappen ugyanannyi ponttal érkezett meg az abu dhabi idényzáróra, mint riválisa, Lewis Hamilton, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig azt mondja, nem szeretnék, ha versenyzőjük megváltozna.

„Úgy gondolom, hogy alkalmanként keményen bántak vele” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, olyan komoly figyelem alá került, amilyet más incidenseknél nem tapasztaltunk következetesen. És emiatt sértve is érzi magát.”

„Azt gondolom, Max számára az a probléma, hogy rendre őt ellenőrzik. Rajta van a reflektorfény, az élen harcol, egy hétszeres világbajnok ellen. És úgy gondolom, a vezetésével, a vezetési stílusával és színvonalával kapcsolatos vádak… Olyan narratíva ez, amit azért sulykolnak, hogy nyomást gyakoroljanak rá.”

„Holott fantasztikusan jól vezetett. Max úgy vezet, hogy lángra lobbantja a szenvedélyt. Rajongókat hozott ez a sportnak, új szurkolókat az idei szezonban. Mi pedig nem szeretnénk, hogy megváltozzon. Azt akarjuk, hogy pontosan ugyanígy vezessen, ahogy sikerült pozícióba hozni magát Lewis ellen az idei világbajnokságot.”

„Nagyszerű látni, hogy új rajongók jöttek a sportba idén, fiatal rajongók. És nagyrészt azért, mert látják, amit csinál, és ahogy vezet, és ahogy minden idők legjobbja, a legtöbb futamgyőzelmet szerző pilóta ellen küzd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!