Red Bull: Nem áldozzuk be a jövő évet az idei autó fejlesztésével - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem áldozzuk be a jövő évet az idei autó fejlesztésével

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, nem tart attól, hogy veszélybe sodorják a 2022-es versenyautó fejlesztését azzal, hogy tovább dolgoznak az idei, RB16B kódjelű modellen.

Az energiaital-gyárosok remek teljesítményüknek köszönhetően mindkét bajnoki tabellán az élen állnak, és miközben fő riválisuk, a Mercedes már egy meglehetősen korlátozott fejlesztési programot futtat az idei versenyautóhoz, addig ők folyamatosan dolgoznak az idei modellen.

A csapat nemrégiben új szárnyakat, módosított diffúzort és padlólemezt, illetve bargeboard-elemeket is pályára vitt, Christian Horner csapatfőnök pedig azt mondja, szerinte szépen egyensúlyoznak a fejlesztésekkel.

 

„Hétről hétre, versenyről versenyre kell haladni, és szerintem a csapat nagyszerű munkát végez az idei és a jövő évi kihívások egyensúlyban tartásával” – mondta a szakember.

„Nincs ebben semmi új. Persze sokat beszélnek erről jelenleg, de a mútban is voltak már komoly szabályváltozások, szóval egyensúlyozni kell az erőforrásokkal, és ott kell felhasználni őket, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Azt gondolom, a csapat hihetetlenül keményen dolgozik, rendkívül jól és hatékonyan.”

A Forma-1 mezőnye egy hét múlva már Silverstone-ban vendégeskedik, ahol a száguldó cirkusz történetének első sprintfutamos hétvégéjét tartják. A brit aszfaltcsíkon az elmúlt években a Mercedes remekelt, a Red Bullnál ezért tudják, nem lesz könnyű dolguk.

„Egy olyan pályára látogatunk majd, mely az elmúlt 7 évben a Mercedes felségterülete volt” – mondta a szakember. „Másféle kihívás vár ránk a sprintverseny miatt, eltérő formátumú hétvége vár ránk.”

„Nyilván a Mercedes rettentően erős volt ott az elmúlt években, Lewisnak pedig komoly támogatást adnak a helyi rajongók. Szóval nagy kihívás vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Nem áldozzuk be a jövő évet az idei autó fejlesztésével
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!