Red Bull: Nem derülnek ki az erőviszonyok hétvégén - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem derülnek ki az erőviszonyok hétvégén

HIRDETÉS

Egyáltalán nem biztos, hogy reális képet kapunk az erőviszonyokat illetően a hétvégi Spanyol Nagydíjon, Christian Horner szerint ugyanis több csapat esélyes a futamgyőzelemre, mint az elmúlt években.



Egyáltalán nem biztos, hogy reális képet kapunk az erőviszonyokat illetően a hétvégi Spanyol Nagydíjon, a Red Bull Racing alakulata szerint ugyanis a szezon további részében is több csapatnak lesz esélye a futamgyőzelemre, mint az elmúlt években.

A barcelonai versenypálya aerodinamikai igényei miatt remek általában remek indikátorként szolgál az erőviszonyokra vonatkozóan, az az autó ugyanis, mely versenyképesnek bizonyul Spanyolországban, valószínűleg minden típusú pályán a legjobb helyekért harcolhat majd.

A Red Bullt irányító Christian Horner azonban úgy véli, idén nem valószínű, hogy a Spanyol Nagydíjon megtudjuk, ki áll a mezőny élén, a küzdelem ugyanis olyan szoros az élen, hogy lehetetlen megmondani, mely csapatok diadalmaskodnak majd a soron következő megmérettetéseken.

„Általában Barcelona nagyon jó indikátora az autó teljesítményének: ha egy versenygép jól működik itt, akkor általában a legtöbb helyen hasonló lesz a helyzet” – mondta Horner az Autosportnak.

„Hogy ez érvényes lesz-e az idei évre is, azt ki tudja?”

„Meggyőződésem, hogy a legtöbb csapat különféle mértékű újításokkal érkezik Barcelonába. Ez az első európai verseny, tehát tradicionálisan a csapatok itt vetik be új fejlesztéseiket, és mi sem teszünk másképp. Izgalmas lesz látni a csapatok fejlődését.”

A szakember hozzátette, idén más lesz majd a helyzet, mint az előző években, az élen ugyanis több csapat harcol majd a győzelmekért.

„A McLaren nagyon erősen kezdett, és az első versenyeken nagyon-nagyon versenyképesnek tűntek, aztán hirtelen felbukkant a Mercedes Kínában, és a Lotus is nagyon erős volt Bahreinben. Folyamatos mozgás van. Alapvetően a McLaren és a Ferrari mindig nagyon erős, de idén kissé tágabb a helyzet. A Mercedes és a Lotus is erős, ráadásul a Sauber is közel volt Malajziában, és nem hiszem, hogy erre sokan számítottak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!