Friss hírek

Red Bull: Nem fogunk bocsánatot kérni a szabályszegésért!

Nem fog bocsánatot kérni a Red Bull Forma-1-es csapata azért, mert megszegte a száguldó cirkusz pénzügyi szabályait 2021-ben – Christian Horner szerint nem csaltak, egész egyszerűen hibákat követtek el, amikből mindenki tanulhat.

Pénteken derült ki, a Red Bull csapata az elmúlt idény során 1,8 millió dollárral lépte túl a kötelezően meghatározott költséglimitet, mely miatt 7 millió dolláros pénzbírságot kapott, emellett pedig a következő 12 hónapban 10 százalékkal kevesebb időt tölthet majd el a szélcsatornában.

Azt, hogy a Red Bull szabályt szegett, már hetek óta tudni lehet, a pontos részleteket viszont csak most hozták nyilvánosságra. Christian Horner azt mondja, nincs miért bocsánatot kérniük, ő viszont elvárná, hogy azok az ellenfelek, melyek csalással vádolták az osztrák istállót az elmúlt időszakban, elnézést kérjenek.

Hirdetés
 

„Hogy őszinte legyek, szerintem nekünk kellene bocsánatot várnunk néhány riválistól azon állítások miatt, amiket tettek” – mondta Horner Mexikóban. „Mi nem fogunk elnézést kérni azért, ahogy cselekedtünk.”

„Elismerjük azt, hogy vannak leckék, amiket megtanulhattunk. Követtünk el hibákat a beadványunkban, melyekkel kapcsolatban utólag, mindent tisztán látva bárki szakértő lehet. De nem volt szándékosság, nem volt őszintétlenség, és biztosan nem volt csalás, amit bizonyos helyekről állítottak. Nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnünk. Úgy gondolom, vannak leckék, amiket megtanulhatunk. Szerintem mindenki tanulhat ebből, és remélhetőleg tovább tudunk lépni.”

„Nyilvánosan ostoroztak bennünket a más csapatok által felhozott vádak miatt. A versenyzőinket kifütyülték a pályákon, a vádak által okozott hírnévromlás pedig jelentős volt. Eljött az ideje annak, hogy véget vessünk ennek, ideje tovább lépni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Nem fogunk bocsánatot kérni a szabályszegésért!
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!