Red Bull: Nem fogunk a végtelenségig várni Ricciardóra - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem fogunk a végtelenségig várni Ricciardóra

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Nem fog a végtelenségig várni Daniel Ricciardóra a Red Bull Forma-1-es csapata, habár az osztrák istálló kétségkívül szeretné megtartani az ausztrál pilótát.

Ricciardo jelenleg érvényes szerződése 2018 végén jár le, és úgy tudni, a Ferrarinál és a Mercedesnél is esélyes lehet Kimi Räikkönen, illetve Valtteri Bottas helyén.

Ricciardo már korábban is nyilatkozta, szeretné kiértékelni lehetőségeit, ezért nem fogja elkapkodni a döntést, és bár a Red Bullnál megértik ezt, Christian Horner csapatfőnök leszögezte, nem fognak a végtelenségig várni rá.

„Azt gondolom, Daniel pontosan tudja, mik az erősségeink, és remélhetőleg tisztességes helyzetben leszünk majd” – mondta a szakember a RACER-nek nyilatkozva.

„Ő most pályafutása azon szakaszában jár, amikor szeretné kiértékelni minden lehetőségét, ami abszolút érthető. A probléma az, hogy nem fogok az örökkévalóságig várni, és vannak kiváló opciók számunkra is. A prioritás persze az, hogy megpróbáljunk megoldást találni Daniellel.”

Arra a kérdésre, hogy a téli időszakra prioritás lesz-e számukra a Ricciardóval való egyezkedés, Horner így felelt: „Az az érzésem, szeretné látni, hogy milyen lesz jövőre a motorunk teljesítménye. Négy éve elég frusztrálóan alakulnak számára a dolgok ebben a tekintetben, szóval megértem, hogy látni akarja, miképp alakulnak a dolgok.”

Ricciardo csapattársát, Max Verstappent 2020 végéig köti szerződés a Red Bullhoz, miután a holland nemrég hosszabbított. Ha Ricciardo a következő idény végén távozik a csapattól, helyét Carlos Sainz veheti át, akit az energiaital-gyárosok nemrég kölcsönbe adtak a Renault-nak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!