Friss hírek

Red Bull: Nem habozunk, ha kell, kicseréljük Verstappen váltóját!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, nem fognak hezitálni, ha aggályaik lesznek Max Verstappen váltójával kapcsolatban, kicserélik azt a vasárnapi verseny előtt.

A holland pilóta a szombati időmérő utolsó perceiben ütközött neki a falnak, így csak a 3. helyről rajtolhat majd a versenyen.

Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke az időmérő után azt mondta, nagyon bíznak benne, hogy Verstappen autójának váltója nem sérült meg az ütközésbenezt azonban egyelőre még nem tudhatják.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, ha aggályaik lesznek, kicserélik az egységet, és inkább bevállalják az 5 rajthelyes büntetést.

„Darabokra kell szednünk és meg kell vizsgálnunk. Láthattuk [Charles] Leclerc esetében is Monte-Carlóban. Neki egy hasonló ütközése volt” – mondta a szakember. „A Ferrari úgy döntött akkor, hogy nem cseréli ki, és aztán bumm, a bemelegítő körön világossá váltak a következmények.”

„Annyira gyorsak vagyunk, hogy nem vállalunk kockázatot. Ha a váltó sérült, vagy annak jelét látjuk, ki fogjuk cserélni. Nehéz itt előzni, de mégis…”

Bár a Red Bullnál érthetően csalódottak, hogy a vb-éllovas a falnak ütközött az időmérőn, Marko azt mondja, nem panaszkodhatnak amiatt, hogy Verstappen támadott a kvalifikáción.

„4 tizeddel előrébb járt azon a ponton, ami itt egy örökkévalóság. Láttuk, amikor végezet, hogy a bal első blokkolt. Így nem maradt tapadása és kisodródott. Ez történt.”

„Utólag mondhattuk volna neki, hogy ’oké, Max, jóval gyorsabb vagy már, vedd lazára’, de Max nem ilyen, és mi sem. Ha valaki egy ilyen körön van… És nüanszokon múlt.”

„Századokról volt szó a féktávon, és ilyen hülye következménye lett…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!