Friss hírek

Red Bull: Nem lenne egészséges, ha leszerződtetnénk Alonsót

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, nem lenne túl egészséges az, ha leigazolnák a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

A Red Bullnál 2019-ben változik a versenyzői felállás, Daniel Ricciardo ugyanis az idei szezont követően távozik a Renault-hoz. Arról nem született még döntés, ki lesz Max Verstappen csapattársa, és bár a legesélyesebbnek Carlos Sainzot tartják, több más versenyző – például Fernando Alonso – neve is felmerült.

Christian Horner szerint viszont a spanyol szerződtetésére nem sok esély van.

„Nagyon tisztelem Fernandót, egy nagyszerű, fantasztikus versenyző, de nagyon nehéz lenne látni… Bárhová megy, okoz egy kis káoszt” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Nem vagyok biztos benne, hogy egészséges dolog lenne a csapatunk számára az, ha Fernando csatlakozna. Inkább arra törekednénk, hogy egy fiatal tehetségbe invesztálunk, mintsem szerződtetünk egy olyan versenyzőt, aki már közel jár pályafutása végéhez.”

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van néhány nagyon tehetséges versenyzőnk. Azt hiszem, le fogunk majd ülni és kiértékeljük a helyzetet, hogy lássuk, mi lehet a megoldás. A mi autónk egy hihetetlenül vonzó autó, nem hinném, hogy kevés jelentkezőnk akad. Mindent megvizsgálunk majd. A preferencia az lesz, hogy egy saját tehetségbe invesztálunk. Vettel, Verstappen, Ricciardo, Sainz és Gasly is a juniorprogramunk termékei.”

„Sainz és Gasly is nagyon gyors versenyzők, ez pedig lehetőséget ad számunkra. A nyár végéig, vagy azon túlig amúgy is szerződésük van velünk. Megnézzük az elérhető lehetőségeket, és a legjobb döntést hozzuk a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!