Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Red Bull: Nem lesz új névadó szponzorunk 2021-ben

Nem lesz névadó szponzora a Red Bull Racing Forma-1-es csapatának az Aston Martin távozása után – erősítette meg Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.

Az Aston Martin 2018 óta névadó támogatója az energiaital-gyárosoknak, emellett pedig a Valkyrie nevű hiperautó kifejlesztésén is együtt dolgoztak.

Az Aston Martin azonban jövőre gyári csapatként lesz jelen az F1-ben, miután Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosa felvásárolta a brit autógyártót.

Emiatt megállapodás született arról is, hogy a Red Bull-lal való partnerség nem folytatódik. Christian Horner, az istálló csapatfőnöke megerősítette, nem lesz új névadó támogatójuk jövőre.

„Nem lesz névadó szponzorunk az Aston Martin után, jövőre” – erősítette meg a szakember. „De lesznek új szponzoraink, akiket bemutatunk majd a jövő év előtt.”

„Az Aston Martin nyilvánvalóan nem lesz rajta az autónkon. Összesen 4 évet töltöttünk el együtt, 3 éve névadó támogatóink, 4 éve pedig szerepelnek az autóinkon. Segítettünk a márkaépítésben, és nyilván nagyszerű partnerséget élveztünk a Valkyrie kapcsán.”

„A megállapodásunkat még a korábbi vezérigazgató, Andy Palmer idejében kötöttük, aki mindig rendkívüli módon támogatta a csapatot. Mivel Lawrence átvette az üzletet, nyilvánvaló volt, hogy távoznak. Izgatottan várjuk, hogy lássuk az Aston Martin nevet tovább élni jövőre az F1-ben.”

Bár a szponzorációs együttműködés véget ér, a Red Bull tovább dolgozik majd a Valkyrie-projekten – az autó várhatóan 2021-ben mutatkozhat be.

„Az autó már fut, a tesztelést végezzük. Természetesen az együttműködés addig tart, amíg minden autó el nem készül a Red Bull Advanced Technologies által.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!