Red Bull: Nem lesz új névadó szponzorunk 2021-ben - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem lesz új névadó szponzorunk 2021-ben

HIRDETÉS
Nem lesz névadó szponzora a Red Bull Racing Forma-1-es csapatának az Aston Martin távozása után – erősítette meg Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke.
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 28, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az Aston Martin 2018 óta névadó támogatója az energiaital-gyárosoknak, emellett pedig a Valkyrie nevű hiperautó kifejlesztésén is együtt dolgoztak.

Az Aston Martin azonban jövőre gyári csapatként lesz jelen az F1-ben, miután Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosa felvásárolta a brit autógyártót.

Emiatt megállapodás született arról is, hogy a Red Bull-lal való partnerség nem folytatódik. Christian Horner, az istálló csapatfőnöke megerősítette, nem lesz új névadó támogatójuk jövőre.

„Nem lesz névadó szponzorunk az Aston Martin után, jövőre” – erősítette meg a szakember. „De lesznek új szponzoraink, akiket bemutatunk majd a jövő év előtt.”

„Az Aston Martin nyilvánvalóan nem lesz rajta az autónkon. Összesen 4 évet töltöttünk el együtt, 3 éve névadó támogatóink, 4 éve pedig szerepelnek az autóinkon. Segítettünk a márkaépítésben, és nyilván nagyszerű partnerséget élveztünk a Valkyrie kapcsán.”

„A megállapodásunkat még a korábbi vezérigazgató, Andy Palmer idejében kötöttük, aki mindig rendkívüli módon támogatta a csapatot. Mivel Lawrence átvette az üzletet, nyilvánvaló volt, hogy távoznak. Izgatottan várjuk, hogy lássuk az Aston Martin nevet tovább élni jövőre az F1-ben.”

Bár a szponzorációs együttműködés véget ér, a Red Bull tovább dolgozik majd a Valkyrie-projekten – az autó várhatóan 2021-ben mutatkozhat be.

„Az autó már fut, a tesztelést végezzük. Természetesen az együttműködés addig tart, amíg minden autó el nem készül a Red Bull Advanced Technologies által.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!