Haas
Fotó: Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the Team Principals Press Conference during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Mexican GP 2017
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Red Bull nem örülne a kétnapos versenyhétvégéknek

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem lenne jó döntés, ha eltörölnék a pénteki edzésnapokat a Forma-1-ben.

A száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn nemrég úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a Liberty Media terveinek megfelelően ki tudják bővíteni a versenynaptárat, az egyik lehetséges megoldás az lenne, ha a jelenlegi három helyet kétnaposak lennének a versenyhétvégék.

„Nyilvánvalóan próbálnak felszabadítani helyeket még több versenynek. De ha túl sok fejezet van, a könyv elveszíti a fonalát… És azt hiszem, Mexikó, vagy Ausztrália túl messze van ahhoz, hogy 2 napra menjünk.”

„Ráadásul a pénteki napok lehetőséget adnak a promótereknek is arra, hogy még több rajongót csábítsanak a sportágba.”

Horner szerint a kétnapos formátum a csapatoknak is ártana, hiszen a kevés tesztlehetőség mellett így még kevesebb időt tudnának pályán tölteni.

„Még többet nyomnának a latba a szimulációk, és nem hiszem, hogy ez megfelelő egyensúlyt teremtene a csapatok között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!