Friss hírek

A Red Bull nem tart az FIA szigorításától

Fotó: Red Bull Racing

Nem fog komoly gondot okozni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felfüggesztésekre vonatkozó szigorítása a Red Bull Forma-1-es csapata számára – mondja Dr. Helmut Marko.

A Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting még decemberben küldött levelet a csapatoknak, melyben arról tájékoztatta őket, hogy egy új technikai direktívát léptetnek érvénybe Charlie Whiting még decemberben küldött levelet a csapatoknak a 2018-as idény kezdete előtt.

Az FIA álláspontja szerint ugyanis néhány istálló 2017-ben úgy tervezete meg versenyautója felfüggesztését, illetve kormányrendszerét, hogy kanyarodás közben alacsonyabb elülső hasmagasságot érhessenek el. A csapatok így aerodinamikai előnyökre, illetve nagyobb tapadásra tehettek szert.

Whiting pontosan tisztában van azzal, a hasmagasság változása kanyarodás közben teljesen normális, ám az idei évtől kezdve ennek mértéke már nem haladhatja meg az 5 mm-t.

Az F1VILÁG úgy tudja, a Red Bull szerette volna, ha megmarad az eddigi szabadság a felfüggesztések tervezése kapcsán, a Ferrari azonban határozottan támogatta a szigorúbb regulákat.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója az Auto Bild című lapnak nyilatkozva mindazonáltal azt mondta, nem érinti őket érzékenyen a változtatás.

„A versenyképességünket nem befolyásolja negatívan ez a szabályozás” – mondta a szakember, majd hozzátette, már „rögtön a szezon kezdetekor” szeretnének méltó ellenfelei lenni a Mercedesnek és a Ferrarinak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A Red Bull nem tart az FIA szigorításától
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine