Friss hírek

Red Bull: Nincs alternatíva Gasly számára

2024 végéig biztosan a Red Bullnál versenyezhet Sergio Perez, ez pedig különösen rossz hír Pierre Gasly, valamint az energiaital-gyárosok többi juniorversenyzője számára. Helmut Marko elárulta, mit gondol erről.

A Red Bull a Monacói Nagydíjat követően jelentette be, a következő két idényben is Perez lesz a tavalyi világbajnok, Max Verstappen csapattársa, a mexikói pilóta teljesítményével ugyanis nagyon meg vannak elégedve, így nem látták okát annak, hogy ne folytassák a közösen megkezdett utat.

„A monacói szabadedzések előtt, pénteken írtuk alá a szerződést, így Checo a továbbiakban a versenyhétvégére fókuszálhatott” – mondta Helmut Marko a Formel1.de című internetes portálnak.

Hirdetés
 

„Ha a Red Bull történelmét nézzük, van egy sajátosság, ami megkülönböztet bennünket: a folytonosság és az előre tervezés. Szóval szerettük volna tisztázni a dolgokat a következő pár évre.”

Perez szerződtetése a jelenleg az AlphaTaurinál versenyző Pierre Gasly számára lehet igazán fájdalmas, aki természetesen abban bízott, kap majd egy második esélyt az osztrákoktól, és újra a nagycsapatnál bizonyíthat. A francia tehetséget 2023 végéig köti szerződés az AlphaTaurihoz, ám nagy kérdés, hogy ezt követően lesz-e lehetősége topcsapathoz szerződni.

„Mielőtt Perez aláírta a szerződését, természetesen beszéltem Gaslyval” – mondta Marko. „Látnunk kell, mi lesz 2023 után, hogy mik az alternatívák. Momentán nem gondolom, hogy van jelentős, az AlphaTaurinál jobb opció számára.”

Gaslyval kapcsolatban mindenesetre azt pletykálják, ő lehet Daniel Ricciardo utódja a McLarennél, amennyiben a wokingiak gyenge teljesítménye miatt szerződést bontanak az ausztrállal. Ebben az esetben a Red Bull vélhetően nem állna a fiatal pilóta útjába.

Perez szerződésének meghosszabbítása a Red Bull többi juniorversenyzőjére is hatással lesz, Marko ugyanis elárulta, nemcsak Gasly, de Yuki Tsunoda is jó eséllyel megtarthatja majd helyét az Alpha Taurinál.

„Szerintem feltételezhetjük, hogy a jelenlegi versenyzők a helyükön maradnak. A koronavírus viszont még jelen van, szóval előfordulhat, hogy a fiataloknak be kell ugraniuk. Természetesen remélem, hogy senki sem sérül meg, de egy teljes évig még biztosan várniuk kell arra, hogy versenyzői ülést kapjanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!