Friss hírek

Red Bull: Nincs olyan pálya, amitől félnünk kellene!

Rendkívül magabiztosan várja a jövő hétvégi Brit Nagydíjat a Red Bull Forma-1-es csapata: az energiaital-gyárosok bombaformában vannak, sorozatban öt versenyt nyertek meg, előnyük pedig tovább nőtt a világbajnoki összetettben.

Max Verstappen a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon is győzni tudott, így 32 pontos előnyre tett szert a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull előnye eközben 44 pontra nőtt a Mercedes előtt.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója természetesen nagyon elégedett volt az elmúlt időszak eseményeivel, és főleg Verstappen teljesítményét méltatta.

„Azt hiszem, a vasárnapi volt az elmúlt három verseny fénypontja! Ez a verseny még simább volt, mint az előző kettő” – mondta a szakember.

„Max nagyon magabiztosan vezetett az élen. Még egy kicsit csökkenteni is tudtuk a tempót. Minden remekül ment az egyik autónkkal, beleértve a begyűjtött pontok számát is.”

Marko ugyanakkor nem ment el szó nélkül Sergio Perez felejthető teljesítménye mellett sem – a mexikói a 3. helyről rajtolt, de több hibát is elkövetett, és végül csak 6. lett Spielbergben.

„Perez több másodpercet kapott büntetésből, mint amennyi pontot szerzett, ami sajnos nem volt túl ideális.”

A Red Bull a magabiztos szereplés után természetesen optimistán várhatja a soron következő Brit Nagydíjat.

„Hihetetlen magabiztossággal megyünk Silverstone-ba” – folytatta a Red Bull tanácsadója. „Nincs olyan pálya, amitől félnünk kellene. Persze továbbra is tudjuk, hogy a Mercedes alapvetően mennyire erős, és fel vagyunk készülve a további szoros küzdelmekre.”

„Volt, hogy mi nem teljes motorerővel köröztünk. Hamilton viszont bizonyos fázisokban teljes motorerővel hajtott. Aztán megsérült az autója, onnantól kezdve pedig nem tudta padlóig nyomni.”

„Próbálkoznak, és továbbra sem tudnak elkapni bennünket, és ez számunkra egy megnyugtató helyzet.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!