Orosz Nagydíj

Red Bull: Nyilvánvaló, hogy a Ferrari rossz területre koncentrált az elmúlt években

NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 02: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto talk in the Paddock before the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 02, 2020 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint idén nyilvánvalóvá vált, hogy a Ferrari az elmúlt években rossz területre összpontosította erőforrásait. Miután az olaszok idén már nem trükközhetnek erőforrásukkal, esélyük sincs a győzelemre.

A Ferrari tavaly még a legütőképesebb motorral rendelkezett a Forma-1-ben, a szezon során azonban a riválisok azt gyanították, a maranellóiak trükköznek erőforrásukkal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezért többször is megvizsgálta a csapat autóit, és számos technikai direktívával kívánt akadályt gördíteni a Scuderia útjába.

Végül februárban jelentették be, bár erre bizonyítékot nem találtak, azt gyanították, hogy a Ferrari valóban trükközött motorjával – ezért egy bizalmas, ám visszatartó erejű megállapodást kötött a szövetség a csapattal.

Hogy mi is szerepel ebben a megállapodásban, az máig nem derült ki – ám egyértelmű, hogy a Ferrari idén már nem tud élni a trükközés lehetőségével, Christian Horner szerint pedig a leggyengébb motorral rendelkeznek az F1-ben.

A Ferrari versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 13. és 14. helyeken zárták a Belga Nagydíjat, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint pedig nyilvánvaló, hogy az olaszok idén minek köszönhetően estek ennyire vissza.

„Nyilván le lehet vonni a következtetéseket a Ferrari jelenlegi teljesítménye láttán” – mondta a Red Bull csapatfőnöke újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva a belgiumi verseny után.

„De végső soron győznünk kellett volna azokon a versenyeken, amiket ők nyertek meg tavaly, ha olyan motort használtak volna, mint most, ami látszólag teljesen más, mint a tavalyi a teljesítmény tekintetében.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e a Ferrari látványos visszaesése, Horner kifejtette: „Nyilván nagyon nehéz időket élnek most meg, de szerintem nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt években rossz területre fókuszáltak. Ezért van az, hogy látszólag küszködnek, bármi is volt abban a bizonyos megállapodásban.”

A Red Bull csapatfőnökét megkérdezték arról is, véleménye szerint mi most az erőssorend a motorgyártók között a Forma-1-ben.

„Szerintem a Mercedes még mindig vezet, a Honda és a Renault pedig meglehetősen közel van, függően a pályától és a körülményektől. És aztán ott van a Ferrari a sor végén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS