Friss hírek

Red Bull: Önzőségből mondott igent a 2019-es változásokra a Mercedes

SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock before practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2017 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Önző volt a Mercedes, ezért bólintott rá végül a 2019-es Forma-1-es szabályváltozásokra – ezt mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A száguldó cirkusz berkein belül is sokakat meglepett, hogy végül a csapatok megszavazták az aerodinamikai szabályok módosítását a következő idényre.

Az F1 Bizottsága még május elején hagyta jóvá, hogy a 2019-es évadra egyszerűsítenek az első szárnyakon, illetve növelik a hátsó terelőszárny méretét, hogy hatékonyabbá tegyék a DRS-rendszereket.

Úgy tudni, az online-szavazáson a Mercedes és partnercsapata, a Force India csupán 15 perccel a határidő lejárta előtt szavazott igennel a tervezett módosításokra.

„60 százalékban ellene, 40 százalékban pedig mellette voltunk. De aztán közelebbről is megvizsgáltuk a koncepciót, és úgy láttuk, hogy van értelme. Mindig nem lehet vétózni” – kommentálta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko viszont azt mondja, egészen más oka van annak, hogy a Mercedes megszavazta a 2019-es szabályváltozásokat.

„A Mercedes azért akarta az új szabályokat, mert már a végét járja jelenlegi aerodinamikai koncepciójuk. A nulláról akarnak kezdeni mindent, mert az árt nekünk” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek