Red Bull: Perez balszerencséje, hogy az évszázad versenyzője a csapattársa - F1VILÁG.HU

Red Bull: Perez balszerencséje, hogy az évszázad versenyzője a csapattársa

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint egyre többen kezdik belátni azt, hogy az osztrák gyártó idei dominanciája leginkább Max Verstappennek volt köszönhető a Forma-1-ben.

A holland versenyző egymaga 19 győzelmet szerzett a Red Bull 21 diadalából, ezzel a teljesítménnyel pedig magabiztosan szerezte meg sorozatban harmadik világbajnoki címét. Verstappennel az évad első felében még tartani tudta a lépést csapattársa, Sergio Perez, a mexikói azonban végül egyre inkább lemaradt, és aztán meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott.

Helmut Marko szerint egyértelmű, hogy idei dominanciájuk jórészt Max Verstappennek köszönhető, akit az osztrák szakember „az évszázad tehetségeként” jellemzett.

„Nagyszerű autónk van és egy rendkívül motivált csapatunk. De a döntő tényező ebben a dominanciában — és ezt szépen lassan egyre többen kezdik belátni — a Max Verstappen tényező. Sergio Perezről sok rosszat mondtak, de ő is egy topversenyző. Csupán balszerencsés abban, hogy az évszázad tehetsége a csapattársa” — mondta Marko az OE24 című lapnak.

Az osztrák szakember arról is beszélt, természetesen jövőre is a győzelemre törekednek majd, az idei sikereket azonban nehéz lesz felülmúlni. A cél persze az lesz, hogy remekeljenek a 2024-es bajnokság mind a 24 versenyén.

„Illuzórikus azt gondolni, hogy meg tudjuk csinálni. Először meg kell várnunk, hogy mind a 24 versenyt le tudjuk-e futni. Hiszen idén is törölni kellett az imolai versenyt a természeti katasztrófa miatt. Ha azt nézem, hogyan mennek a dolgok a világban, nagyon optimistának kell lenni azzal kapcsolatban, hogy minden a tervek szerint megy majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Perez balszerencséje, hogy az évszázad versenyzője a csapattársa
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!