Friss hírek

Red Bull: Perez és Hülkenberg jöhet még szóba

November közepéig szeretne döntést hozni a Red Bull Forma-1-es csapata arról, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa 2021-ben. Alexander Albon továbbra is jócskán elmarad a hollandtól, ám egyelőre kitart a thai pilóta mellett az osztrák istálló.

Albon tavaly vette át Pierre Gaslytól a Red Bull ülését, és bár kezdetben magabiztos teljesítményt nyújtott, idén közel sem tudja hozni azokat az eredményeket, mint amilyeneket ugyanolyan autóval Max Verstappen.

A Red Bullnál a hétvégi Eifel Nagydíjat követően is azt mondták, elégedettek a fiatal pilótával, ám továbbra sincs döntés arról, hogy maradhat-e az istállónál jövőre.

Helmut Marko elárulta, az AlphaTauri és a Red Bull üléseinek leosztását a november közepi Török Nagydíjig véglegesíteni szeretnék.

Négy ülésből háromról lényegében már megszületett a döntés: az AlphaTaurinál Pierre Gasly és Yuki Tsunoda kap lehetőséget, míg a Red Bullnál természetesen marad Max Verstappen.

„A negyedik üléssel kapcsolatban legkésőbb Isztambulban szeretnénk tisztán látni” – mondta a szakember a német Sport 1 televíziónak, majd Alex Albon hétvégi teljesítményével kapcsolatban hozzátette: „Maxhoz képest a hátránya a Nürburgringen elfogadható volt.”

„Ha továbbra is ilyen versenyeket produkál, biztonságban lesz az ülése 2021-re.”

Ha viszont nem lesznek elégedettek vele, akkor a Red Bull körül fog nézni a versenyzői piacon, leginkább azért, mert juniorjai között nemigen van most alkalmas versenyző.

„Ki lehet mondani a neveket. Hülkenberg és Perez. Kétlem, hogy bárki is képes lenne legyőzni Verstappent. A kérdés az, ki tud 3 tizednél közelebb kerülni hozzá? A jó napjain Albon képes erre, és ő még fiatal. És egy dolog ugyancsak biztos: fél lábbal nem lehet a vb-címért harcolni. A versenyképesség az, ami számít. De még nem tartunk itt.”

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, Hülkenberggel már múlt pénteken egyeztetett a Red Bull, Alex Albon ugyanis az Eifel Nagydíj előtt bizonytalan koronavírus-tesztet produkált.

Marko beszélt arról is, természetesen csalódottak a Honda kivonulással kapcsolatos döntése miatt, ugyanakkor leszögezte, Verstappen szerződésében nincs olyan záradék, mely lehetővé teszi a holland távozását, ha nem a japánok motorjait használják 2022-től.

„Versenyképes motort akarunk, erre van szükségünk. És Max is ezt akarja. De nincs konkrét kilépési záradék számára arra az esetre, ha nem lesz Honda-motorunk. Max élete formájában van. Ő az egyetlen, aki nyomást tud gyakorolni a Mercedesre. Ugyanolyan autóval végig vezetné a bajnokságot.”

„Az apjának óriási szerepe van abban, hogy Max ennyire kiemelkedő. Az emberek gyakran mondják rám, hogy kemény vagyok, de amin Maxnak keresztül kellett mennie, az nem volt könnyű. De a siker őt igazolja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!