Friss hírek

Red Bull: Perez nagyon jó csapatjátékos!

Rendkívül elégedetten nyilatkozott Sergio Perez teljesítményével kapcsolatban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. Ha a mexikói így folytatja, jövőre is az osztrák istállónál maradhat.

Perez első győzelmét szerezte a Red Bull színeiben a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon, ezzel az eredménnyel pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Milton Keynes-i istálló 26 pontos előnyre tegyen szert az összetettben a Mercedesszel szemben.

Perez szerződése jelenleg csak 1 évre szól, ha azonban hasonlóan jó teljesítményt nyújt a továbbiakban is, megtarthatja ülését.

„Folyamatosan elöl volt. De már Monte-Carlóban is ez volt a helyzet. Amint tiszta pályán autózott, ugyanolyan, vagy még gyorsabb köridőket futott, mint Verstappen. Ez tette lehetővé az elévágást is” – mondta Dr. Helmut Marko az Auto Motor und Sport című lapnak adott interjújában.

Arra a felvetésre, hogy Perez nyilvánvalóan ragaszkodni fog majd a Red Bull üléséhez jövőre is, Marko kifejtette: „Igen, ráadásul remekül beilleszkedett a csapatba. Nagyon jó csapatjátékos.”

„A versenytempójára számítottunk. Az időmérőkön az elvárásokon alul teljesített. De ez is fejlődik szépen lassan. Monte-Carlóban például jobb kört futhatott volna. De nem jól álltunk hozzá. Szerettünk volna a biztonságra menni az első szett gumival, a második garnitúrával pedig támadni. De Monte-Carlóban és Bakuban is közbeszólt a piros zászló. Szóval fordítva kellett volna: elsőre futni egy szupergyors kört, aztán majd meglátjuk…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!