Friss hírek

Red Bull: Perez nagyszerű reklámot csinál magának!

„Nagyszerű reklámot csinál magának” múlt hétvégi, bahreini győzelmével Sergio Perez, ez azonban nem fogja megsürgetni a Red Bull Forma-1-es csapatának jövő évi felállásával kapcsolatos döntését – mondja Christian Horner.

Az energiaital-gyárosok továbbra sem döntötték el, hogy megtartják-e a következő idényre az idén meglehetősen gyenge formát mutató Alexander Albont.

Ha a Red Bull úgy dönt, nem hosszabbít a thai pilótával, helyére Sergio Perez érkezhet, aki ezen a hétvégén utolsó versenyére készül a Racing Point csapatával.

Perez a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon parádés győzelmet szerzett: a mezőny végéről küzdötte fel magát az élre.

A Red Bullnál hetek óta hangoztatják, csak a szezon végén döntenek majd jövő évi felállásukról, Perez azonban csütörtökön elárulta, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko is gratulált neki a győzelemhez.

Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, ő is gratulált a mexikóinak, sőt, azt is elárulta, mit válaszolt neki Perez!

„Visszaküldött egy üzenetet, amiben megkért minket, hogy csatlakozzunk hozzá néhány tequilára, mivel ugyanabban a hotelben voltunk – ez igazán kedves volt tőle” – mondta Horner.

„Szerintem a bokszutcában mindenki örült a győzelmének. Jó ideje itt van már, évekkel ezelőtt vezetett is nekem a GP2-ben, és szerintem egy nagyon népszerű győztes volt vasárnap.”

Horner azt mondja, Perez nagyszerű idényt produkált 2020-ban, eredményei azonban nem fogják felgyorsítani a Red Bull döntését.

„Megadunk Alexnek minden lehetőséget, ahogy korábban is mondtuk. Az utolsó verseny után lesz csak döntés, addig nem. De Sergio kiválóan megmutatta magát.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire valószínű, hogy Perez csatlakozik a Red Bullhoz, amennyiben Albon nem szerepel jól Abu Dhabiban, Horner így felelt: „Tudom, mire vadásztok! Nem fogjátok megkapni!”

„Ahogy mondtam, arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük Alexszel, Sergiónak pedig csinálnia kell azt, amit eddig is csinált.”

„Nagyszerű munkát végez, nagyszerűen reklámozza magát. Mi Alexre koncentrálunk, és szeretnénk, hogy a lehető legjobb munkát végezze ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!