Red Bull: Perez nem áll be vízhordónak - F1VILÁG.HU

Red Bull: Perez nem áll be vízhordónak

HIRDETÉS
Nem elégszik meg a vízhordó szerepével a Red Bull Forma-1-es csapatánál Sergio Perez – mondja az istállót irányító Christian Horner, aki egyúttal méltatta a mexikóit, amiért képes csapatban gondolkodni.
BARCELONA, SPAIN - MAY 22: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talk in the press conference after the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 22, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Perez tavaly szerződött a Red Bullhoz, a 2021-es idény során pedig komoly szerepet vállalt abban, hogy Max Verstappen a világbajnoki címért harcolhatott, végül pedig meg is nyerte azt Lewis Hamilton ellenében. A rutinos pilóta idén is jó formát mutat, ráadásul a tempó tekintetében is közelebb van csapattársához.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon viszont érthető módon elégedetlenségének adott hangot, amiért a Red Bull arra kérte őt, engedje el maga mellett a más taktikán lévő Verstappent, a csapat pedig később nem viszonozta ezt a szívességet.

Sőt, a futam hajrájában Perezt megkérték arra, ne csatázzon a győzelemért a hollanddal. A két versenyző eddig 28 futamon állt rajthoz együtt, ebből Perez mindössze egyet tudott megnyerni, miközben Verstappen 14-et. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a mexikói elfogadta a vízhordó szerepét – mondja Christian Horner.

„Max Verstappen csapattársának lenni mindig egy kis fejvakarást jelent bármely versenyző számára, de azt gondolom, Checo kellően érett ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel pályafutása jelen szakaszában, azzal a tapasztalattal, amivel rendelkezik” – magyarázta a szakember. „Végre egy versenyképes autóban ül, és a legtöbbet szeretné kihozni ebből pályafutása ezen szakaszán.”

„Tudja, hogy ugyanolyan eszközöket kap, ugyanannyi esélye van, de azt gondolom, reális a saját elvárásaival kapcsolatban is. És óriási csapatjátékos.”

Miközben korábbi csapattársai nemigen tudták tartani a lépést Verstappennel, Perez eddig egészen jól helytáll, nemrég pedig megerősítette, már elkezdett tárgyalni a Red Bul-lal a folytatásról. Horner megerősítette, napirenden van a mexikói szerződésének esetleges meghosszabbítása.

„Úgy gondolom, eddigi teljesítményével hozta Max szintjét. Nagyon jó a dinamika kettejük között. Checo szerintem sokkal otthonosabban érzi magát a csapatnál idén, második évében, és természetesen, mivel tiszta lappal indultunk az idei autóval, sokkal közelebb van a tempó tekintetében is.”

„Elkerülhetetlenül elkezdünk beszélni a jövőbeli idényekről a következő néhány hétben, de nem vagyunk kétségbeesett rohanásban.”

Horner emellett beszélt arról is, Verstappen továbbra is ki van éhezve a sikerre, hozzáállása pedig semmit sem változott a tavaly megnyert világbajnoki cím hatására.

Hirdetés

„Maxnak most már ott van a világbajnoki cím az önéletrajzában. Senki sem tudja ezt elvenni tőle, szóval azt gondolom, bizonyos szempontból ettől felszabadult ő is. Ugyanakkor viszont megadta neki azt az éhséget, hogy még többet akarjon. Nem igazán láttam változást a hozzáállásában, de természetesen már a tapasztalat előnyeit is élvezi. Nem a számokra fókuszál, egyszerűen csak szeretné újra elérni. És meggyőződésem, hogy a továbbiakban is így lesz. Imád versenyezni, imád versengeni, ő a legversenyképesebb pilóta, aki valaha az autóinkban ül a győzelmi vágy tekintetében.”

„Szerintem nagyon világos azzal kapcsolatban, hogy mire van szüksége, hogy gyorsabb legyen, és egyértelműen megmutatja azt is, mik a korlátozó tényezői. Nem zavarják meg egyéb dolgok. Most azon a ponton van, ahol egyszerűen gyorsabbnak kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!