Red Bull: Perez versenyének egyetlen pozitívuma, hogy nem kap büntetést Katarban - F1VILÁG.HU

Red Bull: Perez versenyének egyetlen pozitívuma, hogy nem kap büntetést Katarban

Christian Horner szerint Sergio Perez szuzukai hétvégéjében az egyetlen pozitívum az, hogy elkerülték a rutinos pilóta katari rajtbüntetését.

A mexikói versenyző kiábrándító versenyt futott Japánban: már a nyitókörben összekoccant Lewis Hamiltonnal, később pedig 5 másodperces időbüntetést kapott, mert a biztonsági autó bentléte alatt ment el Fernando Alonso mellett. Perez aztán egy újabb első szárnyat tett tönkre, miután nekiütközött Kevin Magnussen versenyautójának, amiért szintén időbüntetést kapott.

Ezt viszont már nem töltötte le, a túlságosan megsérült autóval ugyanis kiállt a versenyből – később azonban a Red Bull visszaküldte őt a pályára, hogy elkerüljék azt, hogy Perez büntetését átkonvertálják egy katari rajtbüntetésbe.

„Rosszul alakult a rajt is. Flippergolyó lett belőle az 1-es kanyar felé menet, ez balszerencsés volt számára” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Utána megsérült az autója a Hamiltonnal való ütközés miatt, és eltört az első szárnya. Aztán megelőzte Fernandót a biztonsági autó alatt, ami miatt büntetést kapott.”

„Aztán túl optimista volt Magnussennel szemben – talán a frusztráció miatt –, és újabb első szárnynak lett annyi, és megsérült a kormánymű is. Szóval az egyetlen tisztességes dolog, amit elértünk ma, az az, hogy nem visszük át a büntetését a következő, katari versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!