Friss hírek

Red Bull: Pereznek továbbra is így kell teljesítenie, hogy megtartsa helyét 2022-re

Hétvégén, Bakuban első győzelmét szerezte a Red Bull Racing színeiben az istálló rutinos versenyzője, Sergio Perez. A mexikói pilótával természetesen elégedett a csapat, ám ahhoz, hogy új szerződést kapjon 2022-re, hasonlóan jól kell teljesítenie a folytatásban is.

Perez Alexander Albon helyét vette át a Red Bullnál az idei évben, Max Verstappen csapattársaként pedig nincs egyszerű dolga. Bár voltak felvillanásai, összességében kijelenthető, hogy nehezen indult számára a 2021-es idény.

A 31 esztendős versenyző ugyanakkor minden hétvégén azt érezte, hogy egyre jobban összecsiszolódik a Red Bull autójával, ennek pedig Bakuban meg is lett az eredménye: egy szolid verseny után elsőként ért célba – igaz, ehhez kellett az is, hogy csapattársa, Max Verstappen néhány körrel a leintés előtt egy durrdefekt miatt kiessen előle.

„Tudtuk, hogy Serigo jól megy Bakuban, de azt nem, hogy ennyire” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. „Egész hétvégén gyors volt, brutális tempóval rendelkezett. Az egyetlen kör, amelyben hibázott, az a Q3-as köre volt, a versenytempója pedig fenomenális volt.”

„Ha nem tartott volna olyan sokáig az első kerékcseréje, ott lett volna Max nyomában. Szóval fenomenális volt, és az is, ahogy védekezett Lewisszal [Hamilton] szemben. Rendkívül jót tett az önbizalmának ez a győzelem. Az összetettben is feljött a 3. helyre, szóval várakozásokon felül teljesít.”

A Red Bull az elmúlt években sokat küszködött azzal, hogy Max Verstappennek nem volt egy olyan csapattársa, aki rendre képes volt erős teljesítményt nyújtani.

„Nyilván nagyszerű, hogy most mindkét autónk ott van az elejében” – mondta Horner. „Egy extra húr az íjban az, hogy Checo ott volt, és szállította a győzelmet, amikor a vezető autónkat elveszítettük. És pontosan ezt kerestük.”

„Szóval örülök neki, örülök a csapatnak, mert rengeteg erőfeszítést tettek a színfalak mögött. Mindenki hozzáteszi a magáét, és Checo is kiveszi ebből a részét.”

Arra a kérdésre, hogy Perez 2022-re is megtarthatja-e ülését, Horner így felelt: „Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit Checo végez.”

„Még csak a hatodik verseny ment le a huszonháromból, szóval bőven van időnk. Élvezi, hogy a csapatnál lehet, nagyszerű munkát végez, és csak azt kell tennie, amit most is tesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!