Red Bull: Piszkos trükkökkel próbáltak megzavarni - F1VILÁG.HU

Red Bull: Piszkos trükkökkel próbáltak megzavarni

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint csupán elmúlt évekbeli sikereiknek köszönhetik, hogy ellenfeleik mindenféle piszkos trükkökkel próbálták megzavarni őket az idei évad során.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint csupán elmúlt évekbeli sikereiknek köszönhetik, hogy ellenfeleik mindenféle piszkos trükkökkel próbálták megzavarni őket az idei évad során.

Közvetlenül az után, hogy Sebastian Vettel harmadik világbajnoki címét is megszerezte Interlagosban, a német versenyző szót ejtett azokról a játszmákról, melyekkel ellenfeleik megpróbálták kizökkenteni a Red Bull alakulatát a bajnokság során.

Bár konkrétan nem fejtette ki, mire is gondol, feltételezhetően arra, hogy a Red Bull többször is a figyelem középpontjába került idén, miután felmerült a gyanú, hogy a címvédő gárda szabálytalan megoldásokkal próbál érvényesülni. Ráadásul Vettelt is nem egyszer hozták összefüggésbe a Ferrari alakulatával.

„Sokan próbálkozott piszkos trükkökkel, bizonyos dolgokkal, melyek a mi véleményünk szerint túlmentek a határon, de minket valójában soha nem zökkentettek ki ezek” – mondta az immáron háromszoros világbajnok.

„Arra kell koncentrálnunk, amink van, és nem szabad amiatt aggódnunk, amit a többiek tesznek. Mi értelme? Csak összezavarnak minket, és elveszítjük a koncentrációt.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem kívánta kritizálni a riválisokat, ugyanakkor kifejtette, ilyen politikai csatározásokra minden csapat számíthat, mely rendszeresen sikereket ér el a Forma-1-ben.

„Szoros küzdelem volt. A Forma-1 egy kemény biznisz, és igazán kemény ellenfelek ellen kell megküzdeni” – fogalmazott Horner.

„A leggyorsabb módja annak, hogy népszerűtlenné válj, ha folyamatosan sikeres vagy. Figyelmen kívül hagytuk mindazt, amit a többiek csinálnak, és kizárólag magunkra fókuszáltunk.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nem kívánt vitába bocsátkozni a Red Bull-lal, még ha Fernando Alonso a vasárnapi futamot követően úgy is nyilatkozott, az is döntő volt a bajnokság szempontjából, hogy Vettel csak megrovást kapott a suzukai időmérő után, amikor feltartotta őt.

Hirdetés

„Én másképp látom a dolgokat. Nem szeretném folytatni ezt” – mondta Domenicali Vettel és Horner véleményével kapcsolatban.

„Számomra világos, hogy húsz helyett tizennyolc futamon versenyeztünk, és végül 3 pontos hátránnyal lettünk harmadikak. A többi dolog nem igazán érdekes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!