Friss hírek

Red Bull: Rettentő nagy szükségünk lenne Perezre

„Rettentő nagy” szüksége lenne a Red Bull Forma-1-es csapatának arra, hogy Sergio Perez is az élmezőnyben csatázzon, megosztva ezzel a Mercedes csapatát attól, hogy különféle taktikákkal próbálkozzon a versenyeken – fogalmazott Christian Horner.

A vasárnapi Spanyol Nagydíjon Max Verstappen sokáig élen állt a versenyen, a Mercedes azonban egy merész kétkiállásos taktikával végül győzelemhez segítette Lewis Hamiltont.

Nem ez volt az első ilyen eset: 2019-ben a Magyar Nagydíjon Hamiltonnak hasonlóképp sikerült győznie Verstappen ellen.

A Red Bull dolgát nagyban megnehezítette, hogy Sergio Perez a gyenge időmérő után nem tudott az élen harcolni, a Mercedesnek így voltak alternatív taktikai lehetőségei.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor biztos benne, Perez lassan formába lendül, ez pedig nagy segítséget jelent majd számukra.

„Szerintem össze fognak állni a dolgok. Szombaton rossz napja volt” – mondta a szakember a vasárnapi futamot követően. „A versenyét nagy mértékben befolyásolta, hogy Daniel [Ricciardo] mögött autózott. De nem sikerült előrelépnie egy olyan pályán, ahol ennyire nehéz az előzés.”

„Természetesen rettentő nagy szükségünk van rá, hogy a Mercedesnek ne legyenek olyan stratégiai lehetőségei, mint ezen a versenyen. De meggyőződésem, hogy rendben lesz majd Checo, amint magabiztosabbá válik, és több időt tölt el az autóban.”

Horner a verseny után Verstappennek is azt mondta a rádión, nem sokat tehettek a Mercedesek ellen: „Sajnos – ahogy Magyarországon – most is volt egy ingyen kiállásuk, szóval megvolt minden lehetőségük.”

A szakember a verseny után újságírói kérdésre tisztázta, nem kritizálni akarja Perezt.

„Tény, hogy Checót nyilvánvalóan feltartották. Az is teljesen világos, hogy ez a két srác elől nagyon lehagyta a mezőny többi tagját, Lewisnak pedig volt egy ingyenes bokszkiállása, ahogy Magyarországon is. Csak a csapattársát kellett megelőznie, ami nem ígérkezett túl problémásnak.”

„Ezért is van szükségünk mindkét autóra, hogy stratégiailag ott legyünk, és ne legyenek elérhető opciói a Mercedesnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!