Red Bull: Ricciardo „bedőlt” a Renault ígéreteinek

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team. Formula One Testing, Day 4, Thursday 21st February 2019. Barcelona, Spain.
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint volt versenyzőjük, Daniel Ricciardo bedőlt a Renault hamis ígéreteinek, ezért szerződött át a francia istállóhoz.

Az ausztrál versenyző tavaly augusztusban jelentette be, távozik a Red Bull csapatától, 2019-ben pedig a Renault-nál folytatja F1-es pályafutását.

Ricciardo döntése nemcsak a közvéleményt, hanem a Red Bullt is sokkolta, az energiaital-gyárosok ugyanis szinte mindenben megállapodtak már vele a folytatásról.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a minap egy interjúban utalt arra, a Renault megvezette Ricciardót, aki „bedőlt” a hamis ígéreteknek.

„A Renault nagyon jó ebben” – mondta a szakember a Motorsport-Total.com című lapnak.

„Folyamatosan grafikonokat mutogattak nekünk is, miszerint a motorjuk parádés lesz a következő évben.”

„A történet úgy állt, hogy nyáron dönt, vagy a Ferrarihoz, illetve a Mercedeshez megy, vagy marad a Red Bullnál.”

Az Osztrák Nagydíj előtti szerdán szinte biztosnak tűnt, Ricciardo a Red Bullnál marad: a rutinos versenyző és Marko Grazban találkoztak.

„Számomra úgy tűnt, hogy minden rendben” – emlékezett vissza Marko. „Javítottunk az ajánlaton, megvitattunk mindent, amiről úgy gondolta, hogy javítani kell még rajta, beleértve a személyes szponzorait is Ausztráliából, és egy meglehetősen hosszú értekezés volt.”

„Aztán a hétvégén találkozott [Dietrich] Mateschitzcel is, ahol többé-kevésbé utalt arra, hogy minden rendben és marad. A szerződés teljesen kész volt, de mindig előállt valamivel.”

Fotó: Red Bull Racing

A szerződést aztán sem Silverstone-ban, sem Hockenheimben nem írták alá, majd következett a Magyar Nagydíj, ahol szintén nem került szignó a megállapodásra.

Ricciardo aztán Kaliforniába utazott, ahol végül meghozta a döntést.

„A magyarországi teszt után már tudtam, hogy ez nem fog működni. A Ferrari és a Mercedes esetében bezárultak az ajtók, nálunk pedig volt némi feszültség a versenyzők között Baku óta, de ezt kifelé soha nem mutattuk.”

„Ricciardo azt mondta, hogy közbe kellett volna lépnünk, és ártatlannak érezte magát. Pedig ő volt az, aki belehajtott Verstappenbe. Ha nincs ott Verstappen, kizúgott volna a bukótérbe.”

„Ricciardo már 10 éve velünk volt, mindig olyan környezetben dolgozhatott, ahol soha nem kellett aggódnia semmi miatt. De most valahogy másra vágyott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!