Red Bull: Ricciardo „bedőlt” a Renault ígéreteinek - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ricciardo „bedőlt” a Renault ígéreteinek

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint volt versenyzőjük, Daniel Ricciardo bedőlt a Renault hamis ígéreteinek, ezért szerződött át a francia istállóhoz.
Fotó: Renault

Az ausztrál versenyző tavaly augusztusban jelentette be, távozik a Red Bull csapatától, 2019-ben pedig a Renault-nál folytatja F1-es pályafutását.

Ricciardo döntése nemcsak a közvéleményt, hanem a Red Bullt is sokkolta, az energiaital-gyárosok ugyanis szinte mindenben megállapodtak már vele a folytatásról.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a minap egy interjúban utalt arra, a Renault megvezette Ricciardót, aki „bedőlt” a hamis ígéreteknek.

„A Renault nagyon jó ebben” – mondta a szakember a Motorsport-Total.com című lapnak.

„Folyamatosan grafikonokat mutogattak nekünk is, miszerint a motorjuk parádés lesz a következő évben.”

„A történet úgy állt, hogy nyáron dönt, vagy a Ferrarihoz, illetve a Mercedeshez megy, vagy marad a Red Bullnál.”

Az Osztrák Nagydíj előtti szerdán szinte biztosnak tűnt, Ricciardo a Red Bullnál marad: a rutinos versenyző és Marko Grazban találkoztak.

„Számomra úgy tűnt, hogy minden rendben” – emlékezett vissza Marko. „Javítottunk az ajánlaton, megvitattunk mindent, amiről úgy gondolta, hogy javítani kell még rajta, beleértve a személyes szponzorait is Ausztráliából, és egy meglehetősen hosszú értekezés volt.”

„Aztán a hétvégén találkozott [Dietrich] Mateschitzcel is, ahol többé-kevésbé utalt arra, hogy minden rendben és marad. A szerződés teljesen kész volt, de mindig előállt valamivel.”

Hirdetés

Fotó: Red Bull Racing

A szerződést aztán sem Silverstone-ban, sem Hockenheimben nem írták alá, majd következett a Magyar Nagydíj, ahol szintén nem került szignó a megállapodásra.

Ricciardo aztán Kaliforniába utazott, ahol végül meghozta a döntést.

„A magyarországi teszt után már tudtam, hogy ez nem fog működni. A Ferrari és a Mercedes esetében bezárultak az ajtók, nálunk pedig volt némi feszültség a versenyzők között Baku óta, de ezt kifelé soha nem mutattuk.”

„Ricciardo azt mondta, hogy közbe kellett volna lépnünk, és ártatlannak érezte magát. Pedig ő volt az, aki belehajtott Verstappenbe. Ha nincs ott Verstappen, kizúgott volna a bukótérbe.”

„Ricciardo már 10 éve velünk volt, mindig olyan környezetben dolgozhatott, ahol soha nem kellett aggódnia semmi miatt. De most valahogy másra vágyott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!