Friss hírek

Red Bull: Ricciardo másodhegedűs lenne a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint nem kétséges, hogy Daniel Ricciardóra másodhegedűs szerepkör várna, ha a Mercedeshez, vagy a Ferrarihoz szerződne 2019-re.

Az ausztrál versenyző szerződése az idei év végén lejár a Red Bullnál, egyelőre pedig még nem született döntés arról, hogy hol folytatja pályafutását.

Helmut Marko a minap ismét leszögezte, meg akarják tartani Ricciardót, és véleménye szerint az ausztrál versenyző pontosan tudja, mi az, amit a Red Bull nyújtani tud neki.

„Milyen szerep jutna neki a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál? Másodhegedűs?” – tette fel a kérdést a szakember az Auto Motor und Sport című német szaklapnak adott interjújában.

„Mert Räikkönen Vettel mellett, Bottas pedig Hamilton mellett a Mercedesnél egyértelműen vízhordók, ez szemmel látható. Mi viszont egyenlő feltételeket kínálunk Danielnek. Ugyanolyan eszközöket, csapatsorrend nélkül. Szerintem ő is így látja.”

„Meg akarjuk tartani őt, és ezzel Daniel is tisztában van.”

Marko nem árult el konkrét dátumot, hogy mikorra is szeretnének dönteni Ricciardo jövője kapcsán, csupán annyit mondott: „Amilyen hamar csak lehet.”

Ricciardo döntésében az is komoly szerepet játszhat, hogy a Red Bull milyen motorokkal folytatja jövőre: az osztrák istálló Renault-val kötött megállapodása lejár a szezon végén, és a Hondával már meg is kezdődtek az egyeztetések egy esetleges együttműködésről.

„Természetesen szeretné tudni, milyen motorokkal versenyzünk a jövőben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„A legversenyképesebb csomagot szeretnénk jövőre, illetve a következő évekre, ezért szeretnénk időt szánni erre a döntésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Red Bull: Ricciardo másodhegedűs lenne a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása