Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Red Bull: Rosszul másoltuk a Mercedes orrát

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Darko Bandic/Pool via Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24P72URU92111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Nem fogja kifejleszteni saját DAS-rendszerét a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a minap az energiaital-gyártó motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, aki szerint most arra kell hangsúlyt fektetniük, hogy megoldják az RB16-os versenygép problémáit. A szakember elismerte azt is, rosszul másolták a Mercedes orrát.

A Red Bull még Ausztriában kért állásfoglalást a Mercedes trükkös kormányrendszerével kapcsolatban, és miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy az eszköz megfelel a technikai szabályoknak, az osztrák istálló elkezdett egyeztetni arról, hogy kifejleszti-e saját DAS-rendszerét.

Helmut Marko viszont az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva megerősítette, a rendszer már nem szerepel napirenden.

„Először meg kell oldanunk a kasztnival kapcsolatos problémáinkat” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy mi működik, és mi nem. Ebből kiindulva fejlesztünk tovább, és amilyen hamar csak lehet, korrigáljuk a hibákat. Ez az oka annak is, hogy egyszerre nem fogunk új elemeket feltenni az autóra, csak szépen egyesével, hogy lássuk, felmerül-e valahol hiba.”

Marko azt mondja, főleg aerodinamikai gondjai vannak az RB16-os versenyautónak – a szakember elismerte például, próbáltak ellesni egyet s mást a Mercedesről, ám rosszul másolták az ezüstnyilak orrát.

„A rengeteg elemzés után arra jutottunk, hogy a kutya az aerodinamikában van elásva! Valami baj van a beáramlással. Az alkatrészek elhajlásának is van jelentősége, de a légáramlás más okból is megszakad. Például azért, mert rosszul másoltuk a Mercedes orrát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS