Red Bull: Rosszul másoltuk a Mercedes orrát - F1VILÁG.HU

Red Bull: Rosszul másoltuk a Mercedes orrát

Nem fogja kifejleszteni saját DAS-rendszerét a Red Bull Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a minap az energiaital-gyártó motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, aki szerint most arra kell hangsúlyt fektetniük, hogy megoldják az RB16-os versenygép problémáit. A szakember elismerte azt is, rosszul másolták a Mercedes orrát.

A Red Bull még Ausztriában kért állásfoglalást a Mercedes trükkös kormányrendszerével kapcsolatban, és miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy az eszköz megfelel a technikai szabályoknak, az osztrák istálló elkezdett egyeztetni arról, hogy kifejleszti-e saját DAS-rendszerét.

Helmut Marko viszont az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva megerősítette, a rendszer már nem szerepel napirenden.

 

„Először meg kell oldanunk a kasztnival kapcsolatos problémáinkat” – mondta a szakember.

„Tudjuk, hogy mi működik, és mi nem. Ebből kiindulva fejlesztünk tovább, és amilyen hamar csak lehet, korrigáljuk a hibákat. Ez az oka annak is, hogy egyszerre nem fogunk új elemeket feltenni az autóra, csak szépen egyesével, hogy lássuk, felmerül-e valahol hiba.”

Marko azt mondja, főleg aerodinamikai gondjai vannak az RB16-os versenyautónak – a szakember elismerte például, próbáltak ellesni egyet s mást a Mercedesről, ám rosszul másolták az ezüstnyilak orrát.

„A rengeteg elemzés után arra jutottunk, hogy a kutya az aerodinamikában van elásva! Valami baj van a beáramlással. Az alkatrészek elhajlásának is van jelentősége, de a légáramlás más okból is megszakad. Például azért, mert rosszul másoltuk a Mercedes orrát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!