Red Bull: Russell szerződtetése nem volt opció

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, George Russell szerződtetése nem volt opció számukra, a brit pilóta ugyanis annyira szoros együttműködésben van a Mercedes Forma-1-es csapatával.

Az energiaital-gyárosok nemrég döntöttek úgy, a sokat küszködő Alexander Albon helyét Sergio Perez veszi át 2021-ben.

Bár korábban olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint George Russellre is kivethetik hálójukat az energiaital-gyárosok, Helmut Marko elárulta, a fiatal brit pilóta soha nem volt opció számukra.

Hirdetés
 

„Nem. 10 éves szerződése van Toto Wolff-fal. Ő egy Mercedes-junior. Egy átmeneti megoldást kerestünk egy évre. Perez jelenti a sokkal jobb opciót” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

Marko azt mondja, nem kétséges, hogy Russell kiváló versenyző, véleménye szerint azonban túlértékelték a Szahíri Nagydíjon nyújtott teljesítményét, ennek oka pedig az, hogy csapattársa, Valtteri Bottas nagyon gyenge formát nyújtott azon a hétvégén.

„Russell egy intelligens és gyors fiatalember. A Mercedesnél tett erőfeszítései nagyszerűek voltak. Ugyanakkor viszont kiemelte őket Bottas bizonytalansága, így nem volt igazán valós az összehasonlítás.”

„Bottas már a pénteki első körétől kezdve annyira sz*r volt, hogy messze szokásos formája alatt teljesített.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!