Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Semmilyen probléma nincs az autónkkal!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az osztrák istállónak vibrációval kapcsolatos problémái vannak a Honda-motorral.

Ahogyan arról az F1VILÁG is beszámolt, a nemzetközi sajtóban az a hír terjedt el, miszerint a Red Bullnak stabilitási gondjai vannak új versenyautójának hátuljánál, ennek oka pedig a Honda-motorok túlzott vibrációja.

Horner viszont a RaceFans.net című lapnak cáfolta ezt.

„Semmiféle vibrációs problémát nem tapasztaltunk a tesztek során. Szóval nem igazán tudom, honnan ered ez a hír” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

A Red Bull a tavalyi szezont követően váltott Honda-motorokra, Horner pedig korábban azt mondta, soha ilyen jól nem sikerült még beépíteniük a motort a kasztniba, mint most.

„A Red Bull Technology tavaly már megbirkózott a motor integrációjával a Toro Rosso esetében, szóval tisztességes tudás birtokában voltak, tudtuk, mire számíthatunk.”

„A Hondával való munkakapcsolat és kommunikáció nagyon erős. A motor kasztniba való integrációja az egyik, ha nem a legjobb, amit eddig láttam.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek