A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Red Bull: Sikerült közelebb kerülnünk a Mercedeshez

Rengeteget tanulhat a múlt hétvégi Brit Nagydíjból a Red Bull Forma-1-es csapata, az új fejlesztések ráadásul jó irányba terelték az istállót – erről beszélt Christian Horner csapatfőnök, aki az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a vasárnapi verseny után arról beszélt, a második silverstone-i hétvége is bőven tartogat majd kihívásokat.

A Red Bull számára nehezen indult a 2020-as szezon, az idény első három versenyhétvégéjén ugyanis RB16-os kódjelű versenyautója nem remekelt, a versenyzők, Max Verstappen és Alex Albon pedig sokat panaszkodtak rá.

Az energiaital-gyárosok természetesen mindent megtettek azért, hogy fejlődjenek, és számos újítást pályára vittek múlt hétvégén, Silverstone-ban.

Christian Horner a vasárnapi versenyt követően lapunknak azt mondta, rengeteg adatot gyűjtöttek ezen a hétvégén, amit a következő silverstone-i futam előtt ki fognak elemezni, hogy tovább gyorsuljanak.

„Mindig van mit tanulni” – mondta az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a Red Bull csapatfőnöke.

„A vasárnapi versenyen is rengeteg adatot gyűjtöttünk, amiből nagyon sokat tanulhatunk. A hőmérséklet viszont a következő hétvégén melegebb lehet az Egyesült Királyságban, szóval ez is egy újabb kihívás lehet.”

„Viszont azt gondolom, rengeteg információ áll rendelkezésünkre a vasárnapi versenyt követően, és van 4-5 napunk arra, hogy ezeket feldolgozzuk.”

„A beállításokat, illetve a fejlesztéseket megvizsgálva megpróbálunk majd javítani a teljesítményünkön a következő versenyhétvégére.”

Horner beszélt arról is, a Brit Nagydíjon egyértelmű jelét látták annak, hogy sikerült előrelépniük az RB16-os versenyautóval.

„Azt gondolom, egyértelműen előreléptünk, főleg, ha a versenytempót nézzük” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

„Úgy gondolom, egy lépéssel közelebb kerültünk a Mercedeshez egy olyan pályán, ahol eleve nagyon erősek. Nagyon versenyképes autójuk van jelenleg, ugyanakkor mindkét autónk versenytempója nagyon biztató volt.”

„Persze van még hová fejlődnünk, viszont sokkal közelebb voltunk hozzájuk a versenyen, és nyilvánvaló volt az előnyünk a mezőny többi csapatához képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!