Red Bull: Sikerült közelebb kerülnünk a Mercedeshez - F1VILÁG.HU

Red Bull: Sikerült közelebb kerülnünk a Mercedeshez

HIRDETÉS
Rengeteget tanulhat a múlt hétvégi Brit Nagydíjból a Red Bull Forma-1-es csapata, az új fejlesztések ráadásul jó irányba terelték az istállót – erről beszélt Christian Horner csapatfőnök, aki az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a vasárnapi verseny után arról beszélt, a második silverstone-i hétvége is bőven tartogat majd kihívásokat.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on August 01, 2020 in Northampton, England. (Photo by Frank Augstein/Pool via Getty Images)

A Red Bull számára nehezen indult a 2020-as szezon, az idény első három versenyhétvégéjén ugyanis RB16-os kódjelű versenyautója nem remekelt, a versenyzők, Max Verstappen és Alex Albon pedig sokat panaszkodtak rá.

Az energiaital-gyárosok természetesen mindent megtettek azért, hogy fejlődjenek, és számos újítást pályára vittek múlt hétvégén, Silverstone-ban.

Christian Horner a vasárnapi versenyt követően lapunknak azt mondta, rengeteg adatot gyűjtöttek ezen a hétvégén, amit a következő silverstone-i futam előtt ki fognak elemezni, hogy tovább gyorsuljanak.

„Mindig van mit tanulni” – mondta az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a Red Bull csapatfőnöke.

„A vasárnapi versenyen is rengeteg adatot gyűjtöttünk, amiből nagyon sokat tanulhatunk. A hőmérséklet viszont a következő hétvégén melegebb lehet az Egyesült Királyságban, szóval ez is egy újabb kihívás lehet.”

„Viszont azt gondolom, rengeteg információ áll rendelkezésünkre a vasárnapi versenyt követően, és van 4-5 napunk arra, hogy ezeket feldolgozzuk.”

„A beállításokat, illetve a fejlesztéseket megvizsgálva megpróbálunk majd javítani a teljesítményünkön a következő versenyhétvégére.”

Horner beszélt arról is, a Brit Nagydíjon egyértelmű jelét látták annak, hogy sikerült előrelépniük az RB16-os versenyautóval.

„Azt gondolom, egyértelműen előreléptünk, főleg, ha a versenytempót nézzük” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

Hirdetés

„Úgy gondolom, egy lépéssel közelebb kerültünk a Mercedeshez egy olyan pályán, ahol eleve nagyon erősek. Nagyon versenyképes autójuk van jelenleg, ugyanakkor mindkét autónk versenytempója nagyon biztató volt.”

„Persze van még hová fejlődnünk, viszont sokkal közelebb voltunk hozzájuk a versenyen, és nyilvánvaló volt az előnyünk a mezőny többi csapatához képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!