Red Bull: Soha nem volt még ilyen jó előszezonunk! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Soha nem volt még ilyen jó előszezonunk!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, soha nem alakultak még ennyire jól az előszezoni tesztek csapata számára, mint idén.

Az energiaital-gyárosok új, RB16B kódjelű autója nemcsak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott, ez pedig elégedettséggel töltötte el az istálló vezetését is.

„Ez a valaha volt legjobb kezdésünk! Az autó jól reagál a változtatásokra, és már most képesek voltunk játszadozni a beállításokkal, hogy lássuk, mi működik, és mi nem” – mondta Helmut Marko a német Sport1 kérdésére.

 

A szakember a Sky Deutschlandnak nyilatkozva mindenesetre hozzátette, szerinte még mindig a Mercedes a favorit, habár a németek autója még nem az igazi.

„Kétlem, hogy láttuk a Mercedes teljes potenciálját, de az autójuk elég idegesnek tűnt.”

A Red Bullnak ugyanakkor problémamentesen telt a háromnapos teszt egy apró incidenstől eltekintve: Sergio Perez autójának motorborítása menet közben leszakadt szombaton a bahreini pálya célegyenesében.

„Az előtte lévő Williams hirtelen lelassított, és aztán valami leszakította az első szárnyat, az pedig lehúzta a motorborítást” – magyarázta Marko.

A Red Bull előszezoni formájával Max Verstappen is elégedett, szerinte az autó egyértelmű előrelépés a tavalyi modellhez képest.

„Minden úgy működik, ahogy reméltük, az autó úgy reagál, ahogy vártuk a teszt előtt” – mondta a holland pilóta.

„Jelentősen javítottunk az autón, ami érezhető, hiába változtak meg az aerodinamikai szabályok, és vannak eltérő abroncsok.”

A riválisok számára pedig az is intő jel lehet, hogy a Red Bull még egyáltalán nem járatta csúcsra autóját.

„Még nem kezdtük el nyomni a tempót. Alapvető munkálatokra fókuszáltunk. A Honda is javult minden szempontból, úgy a motorteljesítményt, mint az energiavisszanyerést tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Soha nem volt még ilyen jó előszezonunk!
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!