Friss hírek

Red Bull: Soha nem volt még ilyen jó előszezonunk!

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, soha nem alakultak még ennyire jól az előszezoni tesztek csapata számára, mint idén.

Az energiaital-gyárosok új, RB16B kódjelű autója nemcsak gyorsnak, hanem megbízhatónak is mutatkozott, ez pedig elégedettséggel töltötte el az istálló vezetését is.

„Ez a valaha volt legjobb kezdésünk! Az autó jól reagál a változtatásokra, és már most képesek voltunk játszadozni a beállításokkal, hogy lássuk, mi működik, és mi nem” – mondta Helmut Marko a német Sport1 kérdésére.

A szakember a Sky Deutschlandnak nyilatkozva mindenesetre hozzátette, szerinte még mindig a Mercedes a favorit, habár a németek autója még nem az igazi.

„Kétlem, hogy láttuk a Mercedes teljes potenciálját, de az autójuk elég idegesnek tűnt.”

A Red Bullnak ugyanakkor problémamentesen telt a háromnapos teszt egy apró incidenstől eltekintve: Sergio Perez autójának motorborítása menet közben leszakadt szombaton a bahreini pálya célegyenesében.

„Az előtte lévő Williams hirtelen lelassított, és aztán valami leszakította az első szárnyat, az pedig lehúzta a motorborítást” – magyarázta Marko.

A Red Bull előszezoni formájával Max Verstappen is elégedett, szerinte az autó egyértelmű előrelépés a tavalyi modellhez képest.

„Minden úgy működik, ahogy reméltük, az autó úgy reagál, ahogy vártuk a teszt előtt” – mondta a holland pilóta.

„Jelentősen javítottunk az autón, ami érezhető, hiába változtak meg az aerodinamikai szabályok, és vannak eltérő abroncsok.”

A riválisok számára pedig az is intő jel lehet, hogy a Red Bull még egyáltalán nem járatta csúcsra autóját.

„Még nem kezdtük el nyomni a tempót. Alapvető munkálatokra fókuszáltunk. A Honda is javult minden szempontból, úgy a motorteljesítményt, mint az energiavisszanyerést tekintve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!