Friss hírek

Red Bull: Sokkal nagyobb előnyben kellene lennünk

Kettős győzelmet vár csapatától a hétvégi Mexikói Nagydíjon a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko. A szakember szerint sokkal nagyobb előnyben kellene lenniük a Mercedesszel szemben, az évközi kiesések azonban megnehezítették a dolgukat.

Az előttünk álló hétvégén a 2021. évi világbajnoki sorozat 18. versenyét rendezik Mexikóban, ahol a Red Bull autói az elmúlt években igencsak versenyképesnek mutatkoztak.

Max Verstappen ráadásul világbajnoki éllovasként érkezhet meg Mexikóvárosba, és mivel csapattársa, Sergio Perez is jó formában van, érthető Helmut Marko optimizmusa.

Hirdetés
 

„A mi turbónk kisebb, mint a Mercedesé, és a ritka levegő miatt ez előnyt jelenthet nekünk” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak, utalva a mexikói pálya tengerszint feletti magasságára. „Mexikóban a cél a kettős győzelem lesz.”

Marko Verstappen mellett Perezzel is igazán elégedett, aki az elmúlt időszakban meggyőző formát mutatott, a legutóbbi két versenyen pedig dobogóra állt.

„Sergio gyorsan fejlődik. Monzától kezdve minden futamon dobogóra állhatott volna” – mondta a Red Bull főtanácsosa, majd említést tett a Red Bull és a Mercedes között zajló bajnoki csatáról is.

„Annyira közel vagyunk egymáshoz, hogy nehéz megmondani, melyik pálya melyik autónak fekszik jobban. Mexikóban és Brazíliában viszont a tengerszint feletti magasságnak kulcsszerep jut. Amerikában is erősnek mutatkozott a csomagunk, mivel megfelelő beállításokat találtunk, ellentétben Szocsival vagy Isztambullal. A jó beállításra mindig szükség van a gumik megfelelő hőmérsékleten tartásához.”

Verstappen előnye jelenleg 12 pont Lewis Hamiltonnal szemben, míg a Red Bull 23 ponttal le van maradva a Mercedestől a konstruktőrök versenyében.

„Szerintem pszichológiailag nagyobb a nyomás a Mercedesen” – folytatta a 78 esztendős szakember.

„A nyári szünetben jó 30 pontos előnyünk volt. Aztán jöttek a kiesések Silverstone-ban, Budapesten és Bakuban. De az élen töltött kilométerek és a győzelmek alapján az előnyünk nagyobb kellene, hogy legyen. Még két versenyt meg kell nyernünk, ez egyértelmű. Ha megnyerjük a következő kettőt, akkor azt mondanám, hogy 60 százalék a győzelmi esélye Verstappennek, 40 százalék Hamiltonnak.”

„Azt gondolom, ha mindketten célba érnek, a döntés az utolsó versenyre marad. De teljesen más lesz a képlet, ha jön egy kiesés – egy baleset, vagy technikai hiba miatt.”

„Viszont minél magabiztosabbak vagyunk mi, a Mercedes annál idegesebb. Szerintem ez az alapvetés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!