Friss hírek

Red Bull: Tisztában vagyunk más opciókkal, de meg akarjuk tartani Albont!

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, arra törekszenek, hogy a 2021-es idényre is megtartsák Alexander Albont, noha pontosan tisztában vannak azzal, milyen opciók állnak még rendelkezésükre a következő év vonatkozásában.

Albon számára nehezen indult a 2020-as idény, az évad első felében ugyanis nemigen tudta tartani a lépést csapattársával, Max Verstappennel.

Emiatt természetesen rögtön megindultak a találgatások jövőjével kapcsolatban, a Red Bullt illetően pedig Sergio Perez és Nico Hülkenberg neve is felmerült.

Albon azonban a legutóbbi, Toszkán Nagydíj első F1-es dobogóját szerezte, ami Horner szerint nagy önbizalmat adhat neki.

A szakember azt mondja, megpróbálják mindenben segíteni a fiatal pilótát, hogy megtarthassa helyét 2021-re.

„Abszolút az a szándékunk, hogy megtartsuk a jelenlegi versenyzőinket, és Alex a preferált választásunk” – mondta Horner pénteken, Szocsiban.

„Persze tisztában kell lenni azzal is, hogy mik az elérhető opciók. De az a preferencia és a szándék, hogy megtartsuk jelenlegi versenyzőpárosunkat.”

Horner elárulta, a végleges döntést „mindenképpen karácsony előtt” hozzák meg.

„Az összes versenyzőnket több évre köti szerződés a Red Bullhoz. Különböző időpontokhoz vannak kötve feltételek a szerződéseikben, de ezek az ősz későbbi szakaszában lesznek aktuálisak.”

„Az a szándékunk, hogy megtartsuk Alexet, aki remek munkát végez.  Csupán építenie kell az olyan teljesítményre, mint amilyet Mugellóban is nyújtott, és folytatnia kell a fejlődést.”

A Toszkán Nagydíj leintése után egyébként Albon a rádión keresztül azt válaszolta Christian Hornernek, „köszönöm, hogy kitartotok mellettem”. Ezzel kapcsolatban a csapatfőnök Szocsibn azt mondta: „Csupán azért érzi sebezhetőnek magát, mert ti [a média] minden héten azt mondogatjátok neki, hogy valaki mást kellene beültetnünk az autóba!”

„Nagyon jól jött neki ez az eredmény. Már tavaly, Brazíliában is közel került hozzá, és megnyerhette volna az ausztriai nyitóversenyt is.”

„Megszerezni ezt az első dobogót, ráadásul ilyen nehéz körülmények között… Daniel [Ricciardo] az egyik legkeményebb dió a mezőnyben, és kívülről megelőzni őt az 1-es kanyarban, ahogy ő tette, óriási teljesítmény volt.”

„Már most látszik rajta, hogy emeltebb fővel sétálgat, és szerintem ez az eredmény önbizalmat ad neki, és remélhetőleg építeni tud rá.”

„A csapat teljes támogatását megkapja. Szerintem a csapat kiváló munkát végez vele, szerintem a versenymérnöke is többet ki tud hozni belőle, és egyre magabiztosabbá válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!