Toszkán Nagydíj

Red Bull: Tisztázni kell a Racing Point másolási ügyét

Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB16
Fotó: Racing Point
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko elárulta, bár az energiaital-gyártó két csapata nem fellebbezett a Racing Point másolási ügyében, teljes mértékben támogatják a többi istálló törekvéseit, fontos ugyanis számukra, hogy tisztázzák, mit szabad, és mit nem.

A Racing Point csapatát 400 ezer eurós pénzbírsággal, 15 pont levonásával sújtották, miután kiderült, idei autójuk fejlesztése során a Mercedes tavalyi, W10-es autójához készített fékcsatorna-terveket is felhasználták.

Mivel az alkatrészek egyébként nem szabálytalanok, a csapat szabadon használhatja őket a továbbiakban, ezért a Ferrari és a Renault úgy döntött, fellebbez a versenybírók döntése ellen.

Bár a Red Bull sem a Red Bull Racing, sem az AlphaTauri révén nem csatlakozott a fenti istállókhoz, Helmut Marko, az energiaital-gyártó motorsport-tanácsadója azt mondja, támogatják a fellebbezést.

„Mi nem veszünk részt ebben, mert van elég csapat, akik jelezték fellebbezési szándékukat” – mondta a szakember a német Sky televíziónak. „És a Renault is óvott korábban.”

„De ez az eredmény számunkra sem kielégítő, mivel nem hozta el azt a tisztázást, amiben reménykedtünk. Bízom benne, hogy ez a fellebbezési folyamat során megtörténik.”

„Mint jogásznak, nekem is nehéz megértenem, hogy lehet az, hogy büntetést kapsz valamiért, de aztán három egymást követő versenyen használod ugyanazokat az alkatrészeket, amiért már csak megrovás jár.”

„Meddig lehet megrovás? Szerintem nem túl kiegyensúlyozott a dolog, és nem túl átgondolt. Ezért is fontos, hogy az ügyet megfellebbezik.”

A Racing Point egyébként állítja, mindenben a szabályok szerint járt el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS