Red Bull: Tizedeket hozott Hamiltonnak az új motor - F1VILÁG.HU

Red Bull: Tizedeket hozott Hamiltonnak az új motor

HIRDETÉS
Tizedmásodperceket nyert Lewis Hamilton a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén azzal, hogy autójába új motort épített a Mercedes – mondja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner walks in the Paddock before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az első szabadedzés előtt derült ki, Hamilton 5 rajthelyes büntetést kap majd a vasárnapi versenyre, autójába ugyanis beépítették az idei ötödik belső égésű motoregységet.

A Mercedes világbajnoki címvédője a pénteken megtartott időmérőn remekelt: 4 tizedes előnnyel nyert Max Verstappent előtt, a Red Bullnál pedig azt mondják, sokat köszönhet új motorjának.

„Számunkra nehéz megtippelni, de úgy tűnik, a relatív sebesség Valtterihez képest… néhány tized. Szóval nyilvánvaló, hogy miért döntöttek úgy, hogy itt építik be” – mondta Horner a Sky Sports F1 televíziónak.

„De szombaton jön a sprintfutam, aminek az eredménye dönt a vasárnapi rajtsorrendről. Már péntek délelőtt is láttuk, hogy Lewis nagyon-nagyon erős. Az új motor nyilvánvalóan extra lóerőket jelent számára. Azt gondolom, a második hely volt a legtöbb, amiben reménykedhettünk, szóval elégedettek vagyunk azzal, hogy ott vagyunk az első sorban.”

Hamilton ma hiába nyerné meg a sprintkvalifikációt, a legjobb esetben is csak a 6. helyről indulhatna a vasárnapi futamon, Horner azonban azt mondja, Verstappen nem fog óvatoskodni.

„Ő egy autóversenyző. Ha át tudja venni a vezetést a rajtnál, menni fog érte. Elég lesz másodikként beérnie, hogy megszerezze a pole-t vasárnapra, de majd meglátjuk. Legyen meg a rajt, aztán majd kiderül. Szerintem jó versenyautónk van. A hétvége további részében melegebb lesz, és a gumik fontos szerepet játszanak itt. A versenyen mások lesznek a körülmények. Az időmérőn az első tengelyre panaszkodott, de szombaton, illetve főleg vasárnap valószínűleg a hátsó tengelyről lesz leginkább szó.”

„Ami azt illeti, azt gondolom, nagyon is tisztességes versenyautónk van itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!