Red Bull: Több csapatot bosszantani fog a rózsaszín Mercedes - F1VILÁG.HU

Red Bull: Több csapatot bosszantani fog a rózsaszín Mercedes

HIRDETÉS
A Racing Point a legkisebb mértékben sem tagadja, hogy idei F1-es autójukat a Mercedes tavalyi versenygépéről másolták – ami logikus lépés volt számukra, de sokan nem örülnek neki.
Sergio Perez, Racing Point RP20 and George Russell, Williams FW43

A Racing Point F1-es csapata egy, a tavalyitól teljesen eltérő koncepcióval gurult pályára a barcelonai teszteken, amivel sokakat megleptek, hiszen a hétfői autóbemutatón egy másik versenygépen prezentálták az idei festést. 

Az új autó gyakorlatilag a tavalyi Mercedes másolata, és ezt a csapat egyáltalán nem is tagadja – a kérdés csak az, hogy mire lehet képes az istálló azzal, hogy a Mercedes-alkatrészek (és a Mercedes-szélcsatorna) használata mellett az autó külsejét is „átvették” az ezüstnyilaktól. 

A Racing Point tavaly a 7. helyen végzett a 2019-es konstruktőri bajnokságban, a McLaren, a Renault és a Toro Rosso is megelőzte őket a középmezőnyben: a McLaren versenyzője, Carlos Sainz, egyáltalán nem örül riválisuk húzásának. 

Megnehezíti az életet számunkra, ha a kiscsapatok előnyre tehetnek szert a nagyon munkája miatt” – mondta Carlos Sainz. 

A csapatfőnök, Andreas Seidl elmondta, ő nem aggódik túlzottan emiatt, hiszen a szabályok értelmében ezt bárki megteheti a mezőnyben. 

„Nincs okunk panaszkodni” – mondta Seidl. „Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy másoljon egy másik autót, és vannak szabályok, amelyek megengedik, hogy néhány elemet megosszanak egymás között.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, ők annyira nem foglalkoznak a dologgal, de biztos benne, hogy vannak csapatok, akiket bosszant a Racing Point lépése

„Biztos vagyok benne, hogy a McLarennek és a Renault-nak meglesz a véleménye, de mi kimaradunk ebből” – mondta Marko. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!