Friss hírek

Red Bull: További büntetések várnak ránk idén

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a 2017-es idény hátralévő részében újabb rajtbüntetések várnak versenyzőikre.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon kaptak új motorokat – a csapat taktikai döntést hozott Monzában, hogy így biztosítsa, nem lesznek problémáik Szingapúrban, ahol reményeik szerint jobb esélyeik lesznek egy jó eredményre.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke attól tart, a korai motorcsere miatt azonban a szezon utolsó versenyein kapnak még rajtbüntetést.

„Biztosan lesznek további büntetéseink” – mondta a szakember.

„Remélem, hogy lesz majd stratégiai választásunk, és eldönthetjük, hogy ezeket hol vállaljuk be. De nem valószínű, hogy eljutunk az idény végéig úgy, hogy nem kapunk újabb büntetéseket.”

Bár ennek nyilván nem örülnek a Red Bullnál, Horner azt mondja, elégedettek azzal, ahogy motorpartnerük, a Renault reagált a korábbi műszaki gondokra.

Max Verstappen belgiumi kiesése után például új alkatrészeket adott partnercsapatainak, Szingapúrban pedig további fejlesztések érkeznek.

„Kétségkívül reagáltak, ami biztató. Monzában teljesen új motorjaink voltak, ha tehát azokkal lett volna valami gond, az katasztrofális lett volna. A biztató az, hogy úgy tűnik, nagyon komolyan veszik a dolgot. Nem dugják a homokba a fejüket, és ez remélhetőleg előre visz minket a szezon végéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek