Red Bull: Túl kockázatos lenne a 2. helyekre hajtanunk a folytatásban - F1VILÁG.HU

Red Bull: Túl kockázatos lenne a 2. helyekre hajtanunk a folytatásban

HIRDETÉS
Hiába vezet kényelmes, 80 pontos előnnyel az egyéni összetettben Max Verstappen, a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint legalább 3-4 versenyt meg kell még nyerniük ahhoz, hogy a holland pilóta megvédhesse világbajnoki címét 2022-ben.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Verstappen számára döcögősen indult az idény, a bajnokság előrehaladtával azonban a Red Bullnak sikerült rendre felülkerekednie a Ferrarin, és miután Charles Leclerc-t számos probléma hátráltatta a bajnokság első felében, a vb-címvédő előnye 13 futam után igencsak jelentősre nőtt az összetettben.

Mindez azt jelenti, hogy a holland pilótának elég lenne a 2. helyen célba érnie a hátralévő versenyeken, hogy bezsebelje az újabb világbajnoki címet. Helmut Marko szerint viszont ez túl kockázatos stratégia lenne, így nem erre törekednek.

„Nem ez a célunk, és rendkívül kockázatos lenne” – mondta a szakember. „Láttuk ezt tavaly is, amikor hirtelen csak a második helyen tudtunk végezni. Még mindig meg kell nyernünk három-négy futamot, ha az erőviszonyok nem változnak.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, az ő malmukra hajtaná a vizet az, ha a szezon második felében a Mercedes is bele tudna szólni a győzelemkért folyó küzdelmekbe.

„Ha a Mercedes saját erejéből képes lenne a győzelemért harcolni, az jobb lenne nekünk, és rosszabb a Ferrarinak. Mert a Ferrarinak muszáj a lehető legtöbb pontot bezsebelnie, hogy esélye legyen” – magyarázta a szakember.

Marko nem győzte méltatni a tavaly első vb-címét megnyerő Verstappent, aki szerinte a tavalyi diadal után idén szintet tudott lépni. Arra a kérdésre, hogy a fiatal hollandot tartja-e a legjobb pilótának, aki valaha a Red Bullnál versenyzett, Marko habozás nélkül rávágta: „Igen, természetesen. Miután megnyerte a világbajnokságot, szuverenitást szerzett, anélkül, hogy veszített volna a sebességéből. És még gyorsabb lett kevesebb kockázattal, és kevesebb anyagkopással!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!