Költségplafon-ügy

Red Bull: Túl kockázatos lenne a 2. helyekre hajtanunk a folytatásban

Hiába vezet kényelmes, 80 pontos előnnyel az egyéni összetettben Max Verstappen, a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint legalább 3-4 versenyt meg kell még nyerniük ahhoz, hogy a holland pilóta megvédhesse világbajnoki címét 2022-ben.

Verstappen számára döcögősen indult az idény, a bajnokság előrehaladtával azonban a Red Bullnak sikerült rendre felülkerekednie a Ferrarin, és miután Charles Leclerc-t számos probléma hátráltatta a bajnokság első felében, a vb-címvédő előnye 13 futam után igencsak jelentősre nőtt az összetettben.

Mindez azt jelenti, hogy a holland pilótának elég lenne a 2. helyen célba érnie a hátralévő versenyeken, hogy bezsebelje az újabb világbajnoki címet. Helmut Marko szerint viszont ez túl kockázatos stratégia lenne, így nem erre törekednek.

Hirdetés
 

„Nem ez a célunk, és rendkívül kockázatos lenne” – mondta a szakember. „Láttuk ezt tavaly is, amikor hirtelen csak a második helyen tudtunk végezni. Még mindig meg kell nyernünk három-négy futamot, ha az erőviszonyok nem változnak.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, az ő malmukra hajtaná a vizet az, ha a szezon második felében a Mercedes is bele tudna szólni a győzelemkért folyó küzdelmekbe.

„Ha a Mercedes saját erejéből képes lenne a győzelemért harcolni, az jobb lenne nekünk, és rosszabb a Ferrarinak. Mert a Ferrarinak muszáj a lehető legtöbb pontot bezsebelnie, hogy esélye legyen” – magyarázta a szakember.

Marko nem győzte méltatni a tavaly első vb-címét megnyerő Verstappent, aki szerinte a tavalyi diadal után idén szintet tudott lépni. Arra a kérdésre, hogy a fiatal hollandot tartja-e a legjobb pilótának, aki valaha a Red Bullnál versenyzett, Marko habozás nélkül rávágta: „Igen, természetesen. Miután megnyerte a világbajnokságot, szuverenitást szerzett, anélkül, hogy veszített volna a sebességéből. És még gyorsabb lett kevesebb kockázattal, és kevesebb anyagkopással!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Túl kockázatos lenne a 2. helyekre hajtanunk a folytatásban
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!