Red Bull: Türelmesnek kell lennünk Albonnal - F1VILÁG.HU

Red Bull: Türelmesnek kell lennünk Albonnal

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint türelmesnek kell lenniük ifjú versenyzőjükkel, Alexander Albonnal, ha pedig szüksége van rá, segítő kezet kell nyújtaniuk neki.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 10: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice for the F1 Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 10, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24KAAF4RD2111 // Usage for editorial use only //

A thai versenyző tavaly év közben került az energiaital-gyártó nagycsapatához, ahol Pierre Gasly helyét vette át. Az idei az első teljes idénye a Red Bull Racing színeiben, és a szezonnyitó spielbergi futamon a győzelemre is esélye volt, a Lewis Hamiltonnal való ütközés miatt végül nem tudott jó eredményt elérni.

A Stájer Nagydíjon aztán Albon nemigen tudta tartani a lépést csapattársával, Max Verstappennel, és egy szolidnak mondható 4. helyen zárt a holland mögött.

„Alex még nagyon fiatal” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Úgy értem, ez még csak a 11. versenye nálunk. És maga a tény, hogy Lewis Hamilton ellen versenyezhet, szerintem nagyszerű dolog. Lewis sem számított rá, hogy ellene fog majd harcolni azon a ponton.”

„És folyamatosan dolgozik, szerintem türelmesnek kell lennünk vele, a vállára kell tennünk a kezünket, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy érzi a csapat támogatását.”

Horner elárulta, Albont a Stájer Nagydíj első szakaszában gumiproblémák hátráltatták.

„A lágy gumikkal futott első etapja során aggódtunk a jobb első hólyagosodása miatt. Szóval kontrollálta a tempót, hogy a tervezett időben hajthasson a bokszba. Ha megnézzük az elemzéseket, látható, hogy Alex 1 tizeden belül volt Bottashoz képest, aki üldözte Maxot. És nagyon jó munkát végzett a nagyon gyors Sergio Perez feltartásában is a futam végén.”

A Red Bull csapatfőnöke ismét leszögezte, Sebastian Vettel szerződtetése kizárt.

„Lehetetlen volna beilleszteni őt a csapatba. De természetesen mindig kiváló kapcsolatban leszünk vele, hiszen rengeteg mindent értünk el közösen. De előfordul, hogy egy kapcsolatba nem lépsz vissza. Mindig előre mész.”

Hirdetés

„Elkötelezettek vagyunk versenyzőink mellett. Max élete formájában van. Alex pedig még nagyon fiatal, és egyre jobb lesz. Nagyon jó a dinamika a két versenyző között. És szerintem csak zavaró lenne megtörni ezt a dinamikát ahelyett, hogy ragaszkodunk ahhoz, ami megvan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!