Red Bull: Ugyanolyan feltételeket biztosítunk mindkét versenyzőnknek! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ugyanolyan feltételeket biztosítunk mindkét versenyzőnknek!

Mindkét versenyzőjét azonos bánásmódban részesíti a 2023-as Forma-1-es világbajnokság során a Red Bull csapata, Christian Horner pedig nem számít arra, hogy a helyzet eldurvul majd Max Verstappen és Sergio Perez között.

Két verseny után Verstappen jelenleg 1 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt Perez előtt, és egyelőre úgy tűnik, a világbajnoki címvédő legfőbb riválisa saját csapattársa lehet majd.

A Red Bull számára viszont természetesen a legfontosabb az, hogy a két versenyző értékes pontokat gyűjtsön a csapatnak – Horner ugyanakkor elismeri, igazi presztízse az egyéni világbajnoki címnek van. A brit szakember leszögezte, Verstappennek és Pereznek is megadják az esélyt arra, hogy a bajnoki címért harcoljanak.

 

„Mindig van érdekellentét a két bajnokság között. A nagy bajnokság a csapat számára a konstruktőri, aszerint osztják a pénzdíjakat a sportban. A versenyzői cím az egy egyéni bajnokság, aminek presztízse van, főleg a versenyzők számára” – mondta a Red Bull-főnök a Sky Newsnak. „Azt gondolom, csapatként számunkra a felelősség az, hogy mindkét versenyzőnknek ugyanannyi esélyt adjunk, ugyanolyan lehetőségeket, ugyanolyan autót – és természetesen akkor azon múlik a dolog, amit a pályán csinálnak.”

Horner hozzátette, nem tart attól, hogy problémákkal szembesülnek majd Perez és Verstappen esetleges bajnoki küzdelme miatt.

„Két nagyszerű versenyzőnk van Max és Sergio személyében. Megvan az egészséges tisztelet kettejük között, és arra számítok, hogy ez így is marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Ugyanolyan feltételeket biztosítunk mindkét versenyzőnknek!
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!