Friss hírek

Red Bull: Van mit tanulni a katari időmérős incidensből

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismeri, meg lehet tanulni bizonyos leckéket a Katari Nagydíj szombati időmérőjén történtekből, amikor is Max Verstappen nem vette figyelembe a dupla sárga zászlós jelzést.

A holland pilóta 5 rajthelyes büntetést kapott a szabálytalanság miatt, holott a fényjelző paneleken, és az egyéb figyelmeztető rendszereken keresztül nem jelezték a versenyzőknek és a csapatoknak, hogy sárga zászlós jelzés van érvényben Pierre Gasly defektes versenyautója miatt.

Christian Horner még a vasárnapi verseny előtt fakadt ki a történtek miatt, később pedig emiatt figyelmeztetést is kapott a versenybíróktól. A Red Bull csapatfőnöke azt mondja, bár továbbra is frusztrált a körülmények miatt, úgy érzi, mindenki tanulhat a történtekből.

Hirdetés
 

„A sárga zászló, illetve a büntetés a sportszabályzatnak megfelelő volt. Azt gondolom, számos leckét megtanulhattunk ebből az időmérőből” – mondta a szakember.

„Csapatvezetőként minden egyes eseményből tanul az ember. És azt gondolom, nem kérdés, hogy ezt a módszertant az FIA is alkalmazza, mindig lehet fejlődni, mindig lehet tanulni.”

Valtteri Bottast ugyancsak megbüntették az időmérő után, őt 3 hellyel sorolták hátrébb, mert a szimpla sárga zászlós jelzést hagyta figyelmen kívül. Horner elárulta, arra nem kaptak magyarázatot, hogy amikor Verstappen érkezett az incidens helyszínére, miért a dupla sárga zászlós jelzés került elő.

„Ebből a szempontból nem volt magyarázat, és természetesen ezért adtam hangot a frusztrációmnak. Azt hiszem, mindig van lehetőség a fejlődésre, nem igaz? De azt gondolom, láttunk más csapatokat is a korábbi versenyeken, például legutóbb, Brazíliában, hogy látványosan hangot adtak nemtetszésüknek az FIA-val szemben.”

„Nyilvánvalóan mindig lesz csalódás, amikor ilyen szoros a versengés, és marginális szabályoknak hatalmas hatásai lehetnek, ahogy azt láttuk most a rajtbüntetéssel is.”

Horner beszélt arról is, egyáltalán nem bánta meg, hogy ilyen őszintén kiállt csapata mellett.

„Nem, egyáltalán nem. Én hiszek a csapatomban. Egyenes ember vagyok, és mindig így adom elő magam. Nem vagyok egy túlzottan érzelmes ember, nem rinyálok a kamera előtt. Semmiféle problémát nem látok abban, ahogy viselkedtem, és a jövőben is ugyanezt tenném.”

„Azt gondolom, az egyetlen probléma, hogy a sportbíró esetében egy személyes sértés történt a szélhámos sárga zászlóra való hivatkozás miatt, de ezt nem egy adott személynek vagy sportbírónak szántam.”

„A versenybírókat is megnyugtattam, hogy nem szándékoztam bántani senkit. Inkább bosszantó volt, hogy 3-4 autó úgy ment el ugyanazon versenyautó mellett, hogy nem lengettek sárga zászlót. Azt hiszem, elfogadták a bocsánatkérést, és szeretném egyértelművé tenni, hogy nem a sportbírókat támadtam.”

„Azt gondolom, a marshallok csodálatos munkát végeznek szerte a világon. Ők önkéntesek, akik nélkül nem létezne a motorsport. Csak a körülmények voltak elkeserítőek, és azt gondolom, mindig van valami, amit lehet tanulni az ilyen helyzetekből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Van mit tanulni a katari időmérős incidensből
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!