Friss hírek

Red Bull: A „verhetetlen” Mercedes „játszadozik” mindenkivel

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a Mercedes csapatát rendkívül nehéz lesz legyőzni 2018-ban, olyan motorüzemmóddal rendelkeznek ugyanis, mellyel játszadoznak riválisaikkal.

A hétvégi Ausztrál Nagydíj favoritja egyértelműen a címvédő Lewis Hamilton volt, miután az angol magabiztos előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget szombaton.

A versenyen azonban rosszul jött ki a lépés a Mercedesnek, a virtuális biztonsági autós periódus alatt ugyanis a németek rosszul számoltak, így Sebastian Vettel az élre tudott kerülni, és végül megnyerte a futamot.

A melbourne-i hétvége során gyakran szó esett a Mercedes úgynevezett „party-üzemmódjáról”, mellyel a brackley-i istálló az időmérő edzéseken tud nagyobb teljesítményt kihozni motorjaiból. A Red Bull szerint ezzel a motorüzemmóddal verhetetlen lesz idén a Mercedes.

„A Mercedes játszadozik mindenkivel”

– mondta Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója.

„A motorüzemmódjaikkal eldönthetik, mennyire vannak elöl. De ezúttal elrontották, és túl messzire mentek…”

„Mondtam a Ferrarinak: a Mercedes 5 tizeddel előrébb jár, ők pedig azt mondták, hogy nem. De mindenki bealudt…”

„Ezzel a motorral a Mercedest nem lehet legyőzni. Egy más világban versenyeznek. Nagyon jó autóval rendelkezünk, és ezért voltunk ennyire közel. De ezekkel a motorszabályokkal a helyzet 2021-ig változatlan marad.”

Marko szerint az FIA jobban tenné, ha nem 3 év múlva, hanem most lépne közbe.

„Már a Ferrari is kezd felébredni, elkezdtek rájönni arra, hogy soha nem fogják elkapni a Mercedest ezekkel a motorokkal.”

„Ki kell egyenlítenünk az erőforrásokat, amit mindig megígérnek. De ezeket a motorokat sokkal több választja el egymástól 3 százaléknál. Szóval az FIA-nak lépnie kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!